— Biruk er ikke med oss. Han fikk ikke fri fra militæret. Han er et av de største talentene i israelsk fotball, opplyste Maccabi Haifas pressetalsmann da laget landet på Værnes i går.

20 år gamle Shai Biruk avtjener sin tre år lange militærtjeneste i Israel. Ifølge Jerusalem Post ble den tidligere Ajax-spilleren idømt 35 dagers fengselsstraff etter tjuvpermen.

Haifa søkte Forsvarsdepartementet og sjefen for styrken i IDF om likevel å få ta med seg Biruk til Trondheim. Dette ble avslått. Spilleren spiller ikke mot Rosenborg på Lerkendal og neppe returkampen i Israel om 14 dager. Han har heller ikke deltatt i lagets sesongoppkjøring denne sommeren.

Årsaken til at han ikke har villet avtjene militærtjenesten ligger i at han har hatt store personlige problemer med å forholde seg til sin kommandør i hæren.

Biruk er født i Etiopia, men er israelsk statsborger. Midtbanespilleren laget det viktige 2-1-målet i seriefinalen i Israel i mai og bidro slik til at klubben fikk muligheten til europacupspill. Biruk er inne i sin tredje sesong i Maccabi Haifa.