ALFHEIM: Ingen scoringer har det blitt på verken Ødegaard eller stopperkollega Simen Wangberg i årets sesong. Ødegaard har spilt samtlige 23 kamper denne sesongen.

Kun Sandefjord har scoret mindre enn «Gutan» og Ødegaard tar selvkritikk.

– Det er ikke godt nok i forhold til antall sjanser vi faktisk har hatt i år. Normalt sett burde det ha vært et par mål fra begge av oss. Det er ikke kun de forover på banen som skal score målene, det er hele laget. Vi har hatt mange muligheter på dødball i år og hatt sjanser, så det er udyktighet, samtidig som vi ikke har hatt særlig mye flaks i år, sier Magnar Ødegaard.

Han nekter at første sesong i rødt og hvitt skal ende målløst.

– Jeg har veldig trua på at både jeg og Simen scorer i år, i hvert fall ett mål hver. Jeg har veldig vanskelig å se for meg at vi begge skal gå en hel sesong uten å score, sier Ødegaard.

Forventes mer

Han er enig med trener Flovik om at råskapen må opp i motstanderens boks.

– Vi har blitt bedre på det defensive, men må ha rett innstilling på offensiv dødball også, å få kriget ballen i mål, sier 22-åringen.

Flovik er klar på at det også forventes at forsvarsspillerne bidrar med scoringer.

– Det må vi forvente. Stopperne kommer ofte til scoringsmuligheter i de faste situasjonene. Det gjelder også flere spillere i flere posisjoner. Vi kan ikke bare være avhengig av at en spiss skal score alle målene våre. Vi må ha målscorere i flere posisjoner, sier Flovik.

TOPPSCORER: Magnus Andersen. Foto: Tobias Stein Eilertsen

To har halvpartenMagnus Andersen er delt toppscorer i TIL med syv nettkjenninger så langt denne sesongen, like mange som Zdenek Ondrasek. Til sammen har de stått for 14 av TILs 27 scoringer, altså over halvparten.

– Jeg er fullstendig klar over at vi må bli råere i boks. Vi må bli flinkere på å bryte inn og ta den ekstra sprinten inn i boks og få den kule i mål, sier Andersen.

De siste seks kampene har TIL kun scoret to mål.

– Det er derfor vi ligger der vi gjør på tabellen. Det har ikke vært bra nok, sier trener Bård Flovik.

– Vi er nødt til å ville det litt mer og gjøre det lille ekstra for å få scoringer. Vi er et lag og det er et felles ansvar, at alle tar i et tak, også på målfronten, sier Andersen.

Foruten om Strømsgodset-kampen (0-6-tap red.anm.), synes Andersen TIL har gjort gode kamper i det siste.

– Men det nytte ikke å kun ha gode kamper. Man må avgjøre de også, og da handler det om å være enda råere i boks, sier Andersen.

Råskap i boks

Etter å ha analysert kampen mot Mjøndalen er Flovik klar på hva de sitter igjen med.

– Spillet mellom 16-meterne er veldig bra. De siste tre kampene mot Lillestrøm, Rosenborg og Mjøndalen, har vi kun fått syv-åtte sjanser imot, så forsvaret fungerer stort sett veldig bra. Men med 11-1 i cornere i vår favør og med alle innkastene vi har fra siden, ser vi at vi savner mer trykk inne i motstanderens boks.

Flovik er klar på at effektiviteten må opp.

– Det er effektivitet det dreier seg om. Vi må ha mer kraft og tøffhet i boks. Vi har nok spillere i boks, men må ha en bedre mentalitet og tøffhet. Det går på smartness i boksen, bedre bevegelser og mer råskap, sier han.