Tsjekkeren tuslet målløs av banen i likhet med resten av spillerne i bunnoppgjøret mellom TIL og Mjøndalen på Alfheim.

SJANSESLØSERI: Zdenek Ondrasek fortviler etter en av flere bommer. Foto: NTB scanpix

Sist tsjekkeren scoret var i 80. spilleminutt i 2-0-seieren hjemme mot FK Haugesund 28. juni.Siden da har han tuslet målløs av banen i åtte eliteseriekamper, og det har dermed gått elleve timer og 30 minutter siden sist nettkjenning.

Sist TIL-seier kom 12. juli hjemme mot Start (2-1 red.anm.)

— Jeg er ikke fornøyd. Det er nok en kamp der vi ikke vinner. De forsvarte seg bra, og det samme gjorde vi. Hadde vi fått det første målet kunne vi fort ha vunnet 2-0 eller 3-0, men det hjelper lite nå, sukker Ondrasek oppgitt.

— Spilte bra

TIL vant sjansestatistikken 6-1, men klarte altså ikke å finne veien til nettmaskene i det uhyre viktige bunnoppgjøret.

— Nok en gang gjør vi en god kamp. Det gjorde vi hjemme mot Sandefjord og Lillestrøm. Det er så mange kamper denne sesongen der vi spiller bra, men ikke får tre poeng. Kanskje vi må begynne å spille dårlig for å vinne kamper, sier Ondrasek.

- Ikke gjort over natta

Kun et lag har scoret færre mål enn TIL i år. Tabelljumbo Sandefjord som kun har 13 poeng og har funnet veien til nettmaskene 25 ganger i år. Det er to færre enn TILs 27 nettkjenninger på de 23 første kampene.

— Jeg har ingen enkle svar på hvorfor vi sliter foran mål. Det handler om hvor store sjansene er og hvem som får mulighetene. Vi har mange gode målscorere, men må kanskje bli flinkere på å få de rette personene i mulige scoringssituasjoner, sier Sigurd Rushfeldt, som er keeper- og spisstrener for TILs A-lag.

Tidenes mestscorende spiller i eliteserien mener man ikke kan bli fantastiske avsluttere over natta.

— Det handler om ferdigheter og det er noe man opparbeider seg over tid. Vi jobber mye med avslutningstrening, men det vi kan gjøre noe med nå, er å få de rette målscorerene i posisjon, sier Rushfeldt.

Han mener alle spillerne må gå i seg selv foran de syv siste kampene.

— Alle må jobbe på og forberede seg best mulig. Det er veldig individuelt for hver enkelt spiller, men vi har helt klart en jobb å gjøre, men fortsatt trua på at vi kan berge plassen, sier Rushfeldt.