TROMSØ-MJØNDALEN 0-0

En seier mot Mjøndalen ville vært gull verdt for Tromsø, og trener Bård Floviks ambisjon om å berge plassen.

TIL hadde alle muligheter til å sikre deg tre dyrebare poeng, men foran mål sviktet det. Dermed har Mjøndalen stadig ett poeng mer.

— Bestemødre kunne scoret

Zdenek Ondrasek og Tromsø fant ikke det viktige målet. Foto: NTB SCANPIX

Foran kampen lå TIL på nedrykksplass, mens Mjøndalen lå både plassen og poenget foran på kvalifisering. Det var derfor meget viktige poeng som sto på spill på Alfheim.– Gud hjelpe meg hvor mange sjanser jeg har brent denne sesongen, det er til og med sjanser som bestemødre kunne scoret på, sa Gjermund Åsen til CMore før kamp og la til at han trodde på scoring mot Mjøndalen.

Og nære scoring var trønderen etter halvspilt 1. omgang, da han flikket et innlegg fra Magnus Andersen mot mål. Dessverre for TIL sto MIF-keeper Marco Priis Jørgensen på rett plass. Det var det første som skjedde etter en rolig åpning på bunnoppgjøret, og ti minutter senere burde TIL tatt ledelsen.

Først fikk lagkaptein Simen Wangberg gå opp helt alene, men fra fem meter nikket han det gode innlegg fra Mikael Norø Ingebrigtsen svakt utenfor. Like etterpå kom Magnus Andersen inn i feltet og løftet ballen over keeper, men lobben traff utsiden av stolpen.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Skadetrøbbel

– Jeg synes vi gjør en grei omgang, og skaper noen store sjanser som vi kanskje burde scoret på. Fortsetter vi sånn og produserer like store sjanser i 2. omgang, så skal vi i hvert fall klare å score, sa Magnus Andersen til Cmore i pausen.

Men det var Mjøndalen som fikk omgangens første store mulighet etter et drøyt kvarter. Midtstopper Rhett Bernstein hadde tatt turen opp i TILs felt, og fikk et innlegg servert på blank kasse. En liten touch fra TIL-keeper Pål Vestly Heigre på innlegget ga imidlertid Bernstein vanskelige arbeidsforhold, og fra fem meter nikket han kula over et vidåpent mål.

Like etter Mjøndalens store mulighet måtte Thomas Kind Bendiksen gi seg med skade. Da mistet også TIL-trener Bård Flovik muligheten til å kaste innpå friske bein på tampen av oppgjøret, for byttet av Kind Bendiksen var TILs tredje.

Ti minutter før hvilen måtte kaptein Simen Wangberg også gi seg med skade, og ti minutter etter pause ble Mikael Norø Ingebrigtsen byttet ut til fordel for Remi Johansen.

Kunne mistet poenget

Drøye ti minutter før full tid spilte TIL seg frem til nok en god mulighet. Magnus Andersen lurte med seg kula inn i feltet og klinket til, men MIF-keeper Priis Jørgensen dyttet skuddet til hjørnespark. På tampen kunne faktisk Mjøndalen ranet med seg alle poengene da de kontret med mange mann på et offensivt TIL, men Hans Norbye fikk avverget med nød og neppe.

Oppgjøret endte dermed målløst, og poenget gjør at TIL snek seg forbi Start og opp på kvalifiseringsplass. Sørlendingene spiller imidlertid borte mot Sarpsborg 08 klokken 18, og med poeng der vil TIL ramle ned igjen på nedrykksplass.