TRONDHEIM (adressa.no): Torsdag kveld løp Even Northug inn til 26. plass i Bråtesten i Bymarka i Trondheim. Han fikk 21,33 som sluttid.

Løpet ble vunnet av europamester i motbakkeløp Johan Bugge, som satte ny løyperekord med 17,51. Landslagsløper i langrenn Didrik Tønseth tok andreplassen med 18,07, mens Mats Bjørgum ble nummer tre med 19,26. LES OGSÅ: Tønseth ble slått og mistet løyperekorden (Krever Adressa Pluss-abonnement)

Ukjent med løypa

— Helvete, var den første kommentaren fra Even Northug, etter at han totalt utslitt løp over mål.

— Jeg har ikke løpt her før, så jeg var ikke så godt kjent med løypa, sier han til Adresseavisen.

Den siste tiden har det stormet rundt hans storebror Petter i forbindelse med konflikten med Norges Skiforbund. Torsdag kveld sprakk nyheten om at Petter Northug i dag lanserer sin egen TV-kanal, Northug-TV.

Lillebror er godt kjent med prosjektet og har vært involvert i forbindelse med at han har deltatt på treningssamlinger sammen med Petter.

Deler hemmeligheter

— Vi får se hvordan han tar jobben som redaktør, sier Even, før han gjør det klart at han mener Petter har talent for TV.

— Jeg tror det. Han er flink med dette, så hvis han vil det nok så tror jeg det blir bra.

Lillebror ser for seg en blanding av humor og mer seriøst stoff.

— Han vil nok lære bort en del av hemmelighetene sine, og fortelle hvordan han trener til folket. Det tror jeg kan bli artig.

God treningssommer

Selv er Even Northug inne i sin første sesong på Team Trøndelag. Han er svært godt fornøyd med sesongoppkjøringen så langt.

— Det har gått veldig bra. Jeg er mye sterkere nå enn i fjor.

Konflikten mellom Petter Northug og skiforbundet vil han ikke si så mye om.

— Jeg har bare trent. Jeg vet ikke hva jeg skal mene om det.