Skipresident Erik Røste, langrennskomitéleder Torbjørn Skogstad og generalsekretær i Norges Skiforbund Stein Opsal holdt i juni en pressekonferanse der de offentliggjorde at fantes muligheter for at Petter Northug går verdenscup denne sesongen, på tross av samarbeidet med Coop. Foto: NTB scanpix

Det er fremdeles ikke avtalt noe nytt møte mellom Norges Skiforbund (NSF) og Petter Northug, men generalsekretær Stein Opsal tror likevel en avklaring er nært forestående.

– Det er ennå ikke avtalt møtetid med Northug. Vi forventer en snarlig avklaring, sier Opsal til NTB onsdag.

Forrige uke ble det kjent at Norges Skiforbund hadde trukket tilbake sitt avtaletilbud til Northug som gikk ut over samme mal som forrige sesong. Skiforbundet kunne ikke godta at Northugs hovedsponsor Coop fikk større kommersiell frihet gjennom sesongen enn de hadde sist sesong.

Torsdag sendte Opsal et brev til Northug hvor han inviterte til samtaler i forbundets lokaler, men generalsekretæren understrekte at det ikke var snakk om noe forhandlingsmøte.

Northug-leiren glade for invitasjonen

KYPROS-FERIE: Petter Northug koste seg sammen med restauranteier Sotiris Papadopoulos (f.v), artist og tidligere glamourmodell Carina Dahl og fotograf Erlend Stokkedal på Odins restaurant i Ayia Napa fredag forrige uke. Foto: Privat

«Det er fint om du så raskt som mulig sender over forslag til aktuelle tidspunkt, gjerne allerede i neste uke», skrev forbundet i sitt brev til Northug.– Vi er selvsagt glade for at skiforbundet åpner døren og tar oss imot til et møte slik vi tok initiativet til, kommenterte Northug-manager Are Sørum Langås i en SMS til NTB da.

Fredag reiste Northug på ferie til Ayia Napa på Kypros uten at tidspunktet for møtet var avtalt, men allerede natt til søndag var han tilbake i Norge igjen.

Dermed ligger alt til rette for at Northug kan møte Skiforbundet personlig i løpet av denne uken eller neste.

(NTB/100% Sport)