— Når man vinner et skirenn, ønsker man at alle de beste skal være med. Da må Petter være der, sier Finn Hågen Krogh.

Verdens beste sprintlag er på samling i Trysil akkurat nå. Høstlandskapet minner om at vinteren nærmer seg. Selv Trysil har nå snø på lager, men enn så lenge må Ola Vigen Hattestad og alle de andre trene på barmark.

En nesten fire timer lang økt på morgenen torsdag, og en rulleskiøkt på ettermiddagen, forteller at sprintgjengen ikke hviler på fjorårets laurbær.

Sprintgutta er klar til kamp, og aller gjevest er det å slå Petter Northug. F.v.: Ola Vigen Hattestad, Anders Gløersen, Finn Hågen Krogh, Eirik Brandsdal, Tomas Northug og Sondre Turvoll Fossli. Foto: METTE BUGGE

Krogh savner at Petter Northug er med på de samlingene som sprintere og allroundere har sammen. Det var nettopp de to, Krogh og Northug, som tok VM-gull sammen i teamsprint i Falun.— Vi serverte hverandre gull, sier altaværingen, som mener at samlinger med Petter gir en unik mulighet til læring.

Samtidig vil hverken han eller de andre på laget si så mye i trønderens konflikt med Skiforbundet, selv om de ikke har fått munnkurv.

— Vi vet ikke nok i denne saken. Vi har ikke sett kontrakter, men uansett mener vi at de beste bør gå i verdenscupen, legger Krogh til.

Torsdag var Northug gjest i talkshow. Skistjernen benyttet anledningen til å kysse NRK-profilen Live Nelvik. Les mer her.

Tomas Northug fleiper om broren

— Jeg vil også gjerne at han skal være med, sier Eirik Brandsdal.

Kjelsåsløperen med tre seire i verdenscupen siste sesong, føler at noe mangler hvis ikke VM-kongen blir med i det gode selskap denne vinteren.

— Jeg liker å konkurrere mot ham og vil møte alle som er gode. Han er den store stjernen alle ønsker å ta skalpen til. Det er gøy å bryne seg mot de beste og jeg tror konflikten løser seg. Petter har i alle fall trent for å være med i verdenscupen.

Etter en nesten fire timer lang løpetur i terrenget i torsdagens første økt, kom Finn Hågen Krogh (foran) og Ola Vigen Hattestad tilbake til hotellet som de første i sprintlandslaget. Foto: METTE BUGGE

Tomas Northug, den mellomste i brødreflokken på tre, fikk sitt gjennombrudd med verdenscupseier siste sesong. I årenes løp har han fått mange tips og råd fra den meritterte broren.— Jeg vet at Petter tar situasjonen med knusende ro. Det vil gå sin gang, og jeg håper at det løser seg. De beste bør med på det høyeste nivået, og det betyr ekstra mye for meg dersom jeg slår ham. Hvis jeg hadde klart å ta meg til pallen rett foran nesen på ham, skulle han virkelig få høre det. Da ville jeg tørre å dra til med litt mobbing, flirer Tomas Northug.

Hold deg på landslaget!

Tomas og Petter er vant til å sende hverandre meldinger, og mye fleip.

— Kanskje du også har vurdert å stå utenfor laget?

— Jeg gjorde det før jeg visste om jeg ble tatt ut på lag, men rådet fra Petter var klart: Får du tilbud, så ikke vær i tvil. Da må du takke ja.. Det er linjen han har kjørt overfor meg hele tiden.

Landslagstrener Arild Monsen har fokus på at de som er i laget skal bli bedre kommende sesong. Han har seks løpere som alle har prestert i verdensklasse, men han og utøverne må videre.

Når samlingen er ferdig søndag, får sprintgjengen fri én uke, før det er nytt felles oppmøte i Oslo. Der blir det testing på Olympiatoppen. I midten av oktober er det høydesamling på snø i Val Senales i Italia.

— Jeg håper også at alle de beste er med når sesongen starter, men ønsker ikke å gå inn i saken med Petter Northug, sier Monsen.

Har du fått med deg disse sakene?

Northug lanserer egen TV-kanal: - Tar bloggsjangeren et steg videre.

Sixpacken til Northug tar pusten fra amerikanerne: - Slår deg i bakken.

OLA BERNHUS KOMMENTERER: «Skiforbundets bråsinte handling kan vise seg å bli et feilgrep».