— Det burde jo vært straffespark. Jeg vil selvfølgelig ha alle straffene jeg har krav på, men nå får vi ikke gjort noe med det, og vi må se framover mot neste kamp, sier Berisha til Aftenbladet.

Veton Berisha i gang med restitusjonstreningen dagen etter Mjøndalen-tapet. Foto: Kurt Arne Nilssen

Det var etter 52 minutters spill at Berisha ble felt av Mjøndalen-keeper Ivar Forn. Det fleste som så kampen live fikk inntrykk av at det var et klart straffespark. Mjøndalens Christian Gauseth holdt hendene over hodet i fortvilelse og dommer Brage Sandmoen pekte mot straffemerket. Problemet var bare at Sandmoen signaliserte for utspill fra femmeter. Verken hoveddommeren eller linjedommeren mente den klare fellingen kvalifiserte til straffespark. Til Viking-leirens store fortvilelse.

Innrømmet feil

Etter kampen innrømmer Sandmoen til VG at han tok feil.

— Jeg har sett situasjonen på TV nå etterpå og keeperen feier ned Veton Berisha. Jeg tok feil. Det skulle vært dømt straffespark. Jeg hadde en litt for dårlig vinkel og så ikke situasjonen godt nok. Hadde jeg vært annerledes plassert ville Viking fått straffe. Slik er en dommers hverdag. Jeg håper folk forstår at vi dommere ikke alltid ser det samme som TV-bildene viser, sa Brage Sandmoen.

Berisha innrømmer langt på vei at dommerfeilen irriterer ham mer enn han gir uttryk for, men at han nøyer seg med å svare diplomatisk på spørsmålene om situasjonen.

- Skal det i utgangspunktet være mulig å ikke blåse straffe?

— Det har jeg ingen kommentar til, sier Berisha.

Mye offside

Viking-spissen leverte selv en brukbar kamp. Arbeidsinnsatsen og jobben som førsteforsvarer var det ingenting å utsette på. På den negative siden ble han ganske mange ganger avblåst for offside. 20-åringen fikk også korrekt annullert et mål for offside.

— Jeg gikk kanskje litt mye i offside, men det er bedre at jeg går på de løpene enn at jeg ikke gjør det. I de neste kampene må jeg kanskje beregne løpet bedre og pasningen komme litt tidligere. Men jeg skylder ikke på lagkameratene mine for pasningene. Det er min feil, men slik løp bidrar også til å åpne rom for lagkameratene mine, sier Berisha.