ISACHSEN STADION (Aftenbladet): I Mjøndalens første eliteseriekamp siden 1992 vant de hjemme mot Viking foran et fullsat stadion.

Etter 53 minutter ble Viking snytt for et soleklart straffespark. Veton Berisha ble spilt igjennom. Mjøndalens keeper Ivar Andreas Forn kom ut, og Berisha tok med seg ballen forbi sisteskansen. Han tok tak i beinene til Berisha, og felte Vikings nummer 10. Et soleklart straffespark. Brage Sandmoen lot situasjonen forbigå i stillhet.

Her blir Viking snytt for straffespark:

– Det er nesten så han ikke skal få lov til å dømme på dette nivået når han ikke dømmer på den situasjonen, sa Kjell Jonevret til TV-kameraene på direkten etter kampslutt.

Noen minutter senere sa han følgende til Aftenbladet:

– Vi skal ikke skylde på straffesituasjonen. Det kunne blitt 2-1 til Mjøndalen, eller vi kunne ha satt straffen i tverrliggeren. Men jeg har sett TV-bildene og for meg er det helt utrolig at han ikke blåser. Han må enten ha en feil, eller.. Jeg kan ikke forstå det. Vi hadde så mange slike situasjoner i fjor, så jeg hadde håpet at vi slapp å prate om dette i år. At vi kunne stått her nå og snakket mer om fotballen, sier en svært skuffet og oppgitt Kjell Jonevret.

Hovedpersonen selv måtte i dopingkontroll etter kampslutt, og var derfor utilgjengelig.

Noen minutter etter straffesituasjonen gikk hjemmelaget opp i ledelsen. Stadion ekspolderte, mens de 300 tilreiste Viking-fansene ble helt stille. Rett foran deres øyne satte nyopprykkede Mjøndalen inn eliteseriesesongens første mål. Joachim Solberg Olsen slo knallhardt inn fra venstre. På bakerste snek Sanel Kapidzic seg forbi Kristoffer Haugen, og banket ballen opp i krysset.

Mjøndalen spiller Vamouti Diomande mot Yann-Erik Randa Da Lanlay. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Viking jaktet utligning på slutten, men maktet ikke score.– Mjøndalen kom ut akkurat som vi forventet. Det var nesten litt rått spill. Det skaper trykk med dødball, men ikke store sjanser. Så roer det seg ned etter 20 minutter, og vi begynte vi å skape en del sjanser. Vi er litt slurvete, og kunne skapt noen større sjanser. Andre omgang er litt mer jevn, men de får en liten periode hvor de igjen trykker oss bakover. Jeg må se på video hva som skjedde der når vi kommer hjem. Så er det kaos på slutten, oppsummerer Jonevret.

– Det er jo egentlig bare målet de gjør. De skaper ingen store sjanser bortsett fra den, og vi har god kontroll defensivt. Jeg skulle ønske vi klarte å skape noen større sjanser, selv om vi burde scoret mål i dag, sier Jonevret.

Aggresive Mjøndalen

Kampen åpnet med et meget aggressivt Mjøndalen. Allerede etter fire minutter hadde det kommet to knallharde taklinger. Midtstopper Morten Sundli ble belønnet med gult kort for den ene.

Vertene spilte som forventet. Destruktivt med mye lange baller og var farlige på dødballer. De klarte å skaffe seg både mange innkast og cornere. Nevnte Sundli headet like over på en av de.

Etter 20 minutter kom Viking endelig bedre med. De tok endelig initiativet i kampen. Og sjansene begynte å komme.

Først skjøt Björn Daniel Sverrison fra 20 meter. Ivar Andreas Forn reddet, men ga retur. Der var Veton Berisha, men ble korrekt avblåst for offside.

Etter 35 minutter holdt Erik Midtgarden på å sende vertene i ledelsen. Skuddet fra 16 meter gikk utenfor.

Fant ikke veien til mål

Viking hadde initiativet, men kom aldri til noen virkelig store sjanser.

Minuttet etter pause var Mjøndalen utrolig nære ved å gå opp i ledelsen på corner. Innbytter Sosseh stusset ballen til Amidou Diop, som skjøt. En utrolig redning av Iven Austbø hindret scoring.

Viking fortsatte med et stort press, men fant ikke veien til mål.

Det kunne de gjort etter 53 minutter, men det ble altså ikke blåst for straffespark.

Mjøndalen gikk opp i ledelsen åtte minutter senere.

Deretter la de seg fryktelig lavt for å ri på ledelsen. Viking klarte å skape et visst trykk.

Veton Berisha var nærmest utligning. Bödvarsson slo inn fra venstre langs bakken. Berisha står på bakerste, men en liten touch fra Forn gjorde at Berisha bommet på ballen.

To cornere i sluttminuttene endte uten store sjanser og kampen endte med 1-0-seier til Mjøndalen.