Det hele høres ut som en handling fra en actionfilm, men for Pulido var det alt annet enn fiksjon. Sent lørdag kveld ble han kidnappet av fire maskerte og væpnede menn da han var på vei hjem sammen med kjæresten i en region preget av mye kriminalitet.

Ifølge de nye detaljerte opplysningene ble Pulido fraktet til et hus i nærheten hvor 25-åringen ble bakbundet. Olympiakos-spilleren klarte å komme seg løs, og slo til da han var alene med én av kidnapperne.

Etter et realt basketak fikk Pulido tak i kidnapperens mobiltelefon. Deretter ringte han politiet som kom til stedet kun få minutter senere.

— De utvekslet slag. Telefonen tilhørte kidnapperen. Han (Pulido) tok telefonen og ringte nødnummeret. Det hele skjedde veldig fort, sa statsadvokat Ismael Quintanilla.

Politiet pågrep raskt én av kidnapperne.

LES OGSÅ:

Kutt

Pulido pådro seg et kutt i armen da han måtte ta seg gjennom et vindu for å komme seg bort fra huset hvor han ble holdt fanget. Politiet fant ham senere i sikkerhet i et hus i nærheten.

Pulido hadde bandasje på armen da han møtte pressen mandag, men skaden skal ikke være alvorlig. «Jeg har det veldig, veldig bra. Takk Gud», sa 25-åringen.

Omar Elabdellaouis lagkamerat i Olympiakos skrev senere på Twitter at han takket myndighetene som hadde reddet ham. I tillegg takket Pulido alle som hadde tenkt på ham og bedt for ham.

— Det har hjulpet mye oppe i denne forferdelige situasjonen som jeg ikke ønsker at noen skal oppleve, skrev Pulido ifølge AFP.

Ingen løsepenger

Bortføringen har nok en gang satt søkelys på den massive kriminaliteten Tamapulipas-regionen opplever daglig. Tusenvis av mennesker har forsvunnet og narkotikakarteller har i flere år kjempet blodige kamper i bygatene.

Den pågrepne kidnapperen skal ifølge Quintanilla tilhøre en gjeng i nabostaten Veracruz. Kidnapperne skal har ringt Pulidos familie og bedt om rundt tre millioner i løsepenger. Ifølge politisjef Enrique Galindo ble det ikke betalt løsepenger. Det ble heller ikke utvist vold under pågripelsen.

For det regionale politiet var aksjonen en sjelden opptur i en svært tøff hverdag preget av kidnappinger og skuddvekslinger. (©NTB)

LES FLERE SPORTSSAKER: