FULLE HUS: Det var stappfullt på Lerkendal da Rosenborg slo Molde lørdag kveld. Politiet roser fansens oppførsel gjennom helgen. FULLE HUS: Det var stappfullt på Lerkendal da Rosenborg slo Molde lørdag kveld. Politiet roser fansens oppførsel gjennom helgen. Foto: HÅVARD JENSEN

Politiet roser RBK-fansen: - Eksemplarisk oppførsel

Den eneste som havnet i politiets bok i forbindelse med helgens toppkamp var en Molde-supporter.

— Det gikk strålende.

Slik oppsummerer politioverbetjent Håkon Jørgensen fotballfansens oppførsel i forbindelse med lørdagens storkamp mellom Rosenborg og Molde i Trondheim.

Molde-supporterne kom til byen med færre busser enn forventet, mens Rosenborg-fansen holdt seg unna Midtbyen i forkant av oppgjøret.

— Det var veldig klokt. Veldig fornuftig av dem, sier Jørgensen om det valget.

I stedet tok en del hjemmesupportere tilhold i Høyskoleparken og koste seg i solen der i stedet.

— Det er viktigere at de er samlet og koser seg. Så lenge de ikke steller i stand bråk og ikke er til sjenanse går det an å se mellom fingrene på ting, sier den erfarne politioverbetjenten.

Glad for å slippe «tull»

Oppgjørene mot Vålerenga, Lillestrøm og nettopp Molde er de det er knyttet mest spenning til hva supporterbråk gjelder. Men i løpet av helgen er det ingen av Rosenborgs supportere som har havnet i klammeri med lovens lange arm.

— Det er artig at man slipper det tullet, sier Jørgensen, som legger til at det var helt eksemplarisk oppførsel også i etterkant av oppgjøret – da Kjernen hadde jubileumsfest på Scandic Lerkendal.

I ettertid har Rosenborg-supporterne blitt kritisert av Moldes mediesjef Per Lianes for ytringer de kom med i et tifo-arrangement før oppgjøret.

Først holdt supporterne oppe plakater med negative meldinger rettet mot Molde. Dernest fulgte de opp med hjerte-plakater og alt de elsker ved Rosenborg og Trondheim.

HJERTEFEIRING: Rosenborg-fansen fikk frem mye kjærlighet i forbindelse med kampen mot Molde. Foto: CHRISTIAN SKARE STENDAL

Budskapet var: «Hat og kjærlighet gjør fotball unikt».

Politioverbetjent Jørgensen har lang erfaring med potensielle risikokamper innen fotballen.

— Noe må være greit, så lenge de holder seg innenfor det som er en fornuftig grense. Det skal være litt artig og rivalisering mellom supportergrupper, sier han.

850 på bortefeltet

Molde-supporterne ble busset fra sentrum til Lerkendal før kamp, og sluset hurtig inn på stadion. Også blant de tilreisende var det stort sett svært god oppførsel, melder han.

Det ble fyrt opp én røykboks.

— Og det var én som var tildekket med maske halvveis rundt ansiktet. Han fikk vi tatt i pausen, tatt personalia på og nektet adgang. Det var det eneste, og de var 850 supportere. Helt eksemplarisk av dem også, sier Jørgensen.