RUHPOLDING (Aftenposten.no): En mann i tigerstripet superundertøy og shorts går runde på runde på skiskytterstadion i Ruhpolding. Det er noe kjent med den mannen. Det er Lars Berger. Mannen som nekter å gi seg.

Vraket

Lars Berger (35) mistet plassen på landslaget etter sesongen 2012-13. I fjor slo han seg sammen med kollega og landslagsvraket, Alexander Os, og dannet laget Team Feskslo. Han fortsetter også i år å satse hundre prosent på skiskyting. Nå er han delvis inne i landslagsvarmen igjen.

— Han ønsker fortsatt å drive med skiskyting og han er en kapasitet på det fysiske. I tillegg er han en fin type å ha med i miljøet, sier skiskytternes sportssjef Per Arne Botnan om at de inviterer utenforløpere til landslagets samlinger.

Bjørndalen ut, Berger inn

Lars Berger er med på hele samlingen som skiskytterne har hatt i Ruhpolding hele denne uken. Han kan takke sin gamle venn, Ole Einar Bjørndalen for at det ble plass til ham.

— Ettersom Ole Einar kjører sitt eget opplegg under denne samlingen, ble det en ledig plass. Det var ikke vanskelig å tilby Lars Berger den plassen, sier Botnan.

Bjørndalen kjører sitt eget opplegg med høydetrening slik han har gjort det i årevis. Det norske skiskytterlandslaget prioriterer ikke høydetrening i det hele tatt foran denne sesongen.

Det har aldri vært i tvil om skitalentet til Lars Berger. Han har alltid gått fort på ski, men skytingen har det vært så som så med i mange år. Men han fikk det til en gang i fjor og vant et verdenscuprenn. Det var tilstrekkelig til at landslagsledelsen tok han med til Sotsji-OL som reserve.

Sliter med skyting

Etter snart 15 år som skiskytter har han fortsatt problemer med siste stående.

— Det går bra, men det er når jeg ikke tenker på noe som helst, har han sagt om det.

Alt for ofte har han tenkt på alt for mye. Men landslagssjef Per Arne Botnan er klar på at det ikke bare er veldedighet de viser en gammel sliter på skiskytterarenaen.

— Vi har kjørt tester som tilsier og at han kan hevde seg i verdenscupen i år. Det er ikke noen grunn til at han ikke skulle få være med oss på samling, sier Botnan.