STEINKJER (adressa.no): — Dette var kjempeartig. Jeg er så glad i å konkurrere, og det er deilig å ha så lite press på seg, smiler Solemdal til adressa.no. Etter å ha gått i mål til en – for henne å være - skuffende sjetteplass i NM lørdag.

Men så er det ikke plasseringene som er det aller viktigste for Solemdal om dagen.

Tingvoll-jenta fikk sitt aller største mål, OL i Sotsji, ødelagt på grunn av kyssesyken, og har akkurat startet på den tunge veien tilbake.

Ekstra frustrerende var det for 25-åringen at hun ikke skjønte noe som helst av de elendige plasseringene mens hun var i Russland. Først da hun kom hjem igjen fikk hun nemlig diagnosen. På verst tenkelige tidspunkt.

Trente normalt igjen i juli

Dermed ble ikke bare OL ødelagt, men også sesongslutten - og ikke minst starten av oppkjøringsperioden foran denne sesongen.

Først i juli kunne hun trene som normalt, og dermed aner ikke Solemdal hvor hun står før vinteren:

— Jeg hadde vel egentlig en dårlig følelse helt fra i fjor sommer. Jeg fikk ikke de svarene jeg ville på trening, var veldig frustrert og visste ikke hva jeg skulle gjøre, sier hun – som ikke vil spekulere i om hun hadde symptomer allerede da.

— Det jeg i hvert fall vet, er at kroppen fungerer mye bedre nå. Altså: Jeg starter jo bak de andre nå, og har måttet holde igjen på treningen for å ha kontroll. Men de to neste månedene skal jeg trene knallhardt igjen, og det tåler kroppen nå, sier hun.

Håper på form i Kontiolahti

Det «skrale» utgangspunktet gjorde at Solemdal ikke var overrasket over sjetteplassen i NM-sprinten lørdag. Under søndagens jaktstart kom hun på tredjeplass.

Nå er hun også usikker på hva man kan forvente av henne denne vinteren. Så usikker, at hun egentlig ikke har satt seg noe mål før i 2016. — Jeg ønsker jo å være i form i VM (i finske Kontiolahti i mars). Men skal jeg kunne levere gode resultater allerede før jul, er jeg helt avhengig av at skytingen er meget god.

— Det største målet nå er VM i Holmenkollen. Da skal jeg få lagt ned enda en god sommer, og ha et skikkelig grunnlag. Det har jeg ikke nå, sier hun, som er svært motivert for fortsettelsen, all motgangen til tross.

— Vi går inn i en to måneder lang intens periode nå. Jeg gleder meg veldig, smiler hun.

PS! Under NM-jaktstarten søndag gjentok Fanny Welle-Strand Horn bedriften fra lørdag, og ble norgesmester, foran Tirill Eckhoff, som dermed tok sitt andre sølv.

I herreklassen var Lars Helge Birkelund suveren i helga. Han vant både lørdag og søndag, og pallen var for øvrig kliss lik begge dager, ettersom Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen tok sølv og bronse også under jaktstarten.

Resultatlisten NM senior:

1. Tiril Eckhoff

2. Fanny Welle-Strand Horn

3. Synnøve Solemdal