TROMSØ (itromso.no): – Jeg tar nok hovedsakelig ett år av gangen, men det er jo VM i Holmenkollen i 2016. I og med at jeg hadde fremgang i fjor, har jeg lyst å se om jeg kan klare å komme helt tilbake igjen. Hvis det går veldig bra, er det fristende å fortsette til VM i Kollen, sier Os til iTromsø.

Han mener det er noe eget ved å konkurrere på hjemmebane foran fulle tribuner.

– Ja, absolutt. Det er bra stemning i Kollen, sier Os.

– Men det ble nei til OL i Oslo i 2022. Hva synes du om det?

– Det var helt greit. Jeg trenger ikke utdype svaret. Prosessen har ikke vært god, sier Os.

Lader opp i Oberhof

Etter flere sesonger preget av sykdom og motgang, hadde skiskytterveteranen en grei sesong i fjor. Denne forsesongen har han holdt seg frisk og trent tøft for å kunne nærme seg verdenseliten igjen. Han har en individuell bronse fra VM i 2009 og stafettgull fra VM i 2011 som sine beste resultater.

– Jeg er frisk og jobber stadig med å bli raskere. I en periode i sommer ble det litt mye tung trening. Jeg har plagdes litt med et kne, men guttene på Klinikk 24 har gjort en fantastisk jobb. Man blir ikke mindre ivrig, selv om man blir eldre, sier Os med et smil.

Foran fjorårets sesong ble han vraket fra landslaget. Dermed trener han nå med blant andre Lars Berger i det såkalte ”Team Feskslog”.

– Vi i ”Team Feskslog” reiser på samling til Oberhof (Tyskland) på torsdag. Lars hadde ikke anledning til å være med denne gang, men Michael Rösch og Marius Hol (21) fra Bardufoss er med. Han utgjør rekruttlaget vårt, sier Os.

Tøff konkurranse

34-åringens målsetting denne sesongen er verdenscup og VM i Kontiolahti. Foran i køen er en rekke klasseløpere som Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø. I tillegg er yngre løpere som Henrik L’Abée-Lund og Vetle Sjåstad Christiansen nå inne i landslagsvarmen.

Os må markere seg tidlig for å havne på blokka til landslagssjefen. Da handler det om å få kvalifisert seg for verdenscup.

– Kvalifiseringen er 15.–16. november (Sjusjøen). Da er det åpningsrenn. Det vil være en fordel å være med fra start. Det er også en mulighet for europacup, sier Os.

– Legger du opp til en formtopp allerede da?

– Ja, jeg må være i rimelig bra slag da. Det er det mange som er den helga, understreker Alexander Os.