TERTNES – STABÆK 36–19

HAUKELANDSHALLEN (bt.no): Stabæk fikk det, som ventet, tøft da de gjestet et av landets beste hjemmelag i Haukelandshallen. Med kun tre poeng så langt denne sesongen har de stø kurs mot nedrykk. Tertnes ga ingen nødhjelp og gjorde vondt verre for bunnlaget.

I jakten på en nok en medalje har Tertnes nemlig ikke råd til slikt. I stedet feide de Stabæk av banen med kalassifrene 36–19. — Disse kampene blir veldig enkle om man er skikkelig forberedt og fokusert på arbeidsoppgavene, men man skal ikke glemme at de scoret 31 mål mot Byåsen forleden, sier Tore Johannessen.

Avgjorde på ti minutter

Etter å ha slitt med å riste Stabæk av seg de første ti minuttene, løsnet det plutselig for Tertnes. Bakover var de potte tett, og fremover gikk stort sett alle skuddene i nettet. Da Tonje Løseth i det 21. minuttet satte inn Tertnes' 13 scoring, hadde Stabæk fortsatt tre. Stabæks trener tok timeout – vel vitende om at kampen allerede var så godt som avgjort.

— Det er forsvarets fortjeneste. Vi bestemte oss for å tette igjen, og da gjorde vi det. Det høres enkelt ut, men det er ikke det, altså, sier Marie Liljegren og gliser bredt.

Da pausesignalet viste resultattavlen 19–6. Tertnes gikk i garderoben med en trettenmålsledese.

- Gode i 50 minutter

I annen omgang fortsatte Tertnes kjøret. Halvspilt inn i omgangen var ledelsen økt til 18 mål, og trener Johannessen fikk anledning til å rotere mye i det tynne spillerstallen han har til rådighet.

Mot slutten av kampen mistet Tertnes litt av "piffen", men vant likevel komfortabelt 36–19. — Det ble noen enkle mål imot mot slutten, men det var vel egentlig det eneste minuset. Vi spilte 50 utrolige gode minutter, sier Johannessen.

Leder an i bronsekampen

Selv om kampen etter hvert ble en formalitet for Tertnes, svekker ikke det betydningen. Med to nye poeng befester bergensdamene posisjonen som eliteseriens tredje beste lag.

Med fem kamper igjen har dermed medaljekampen i egne hender. Uten feilskjær vil de ta sin tredje strake bronsemedalje i eliteserien. Men i de fem kampene venter blant andre suverene Larvik og serietoer Glassverket.

— At det nå er opp til oss er kjempeviktig. Det er en gylden mulighet til å ta nok en medalje. Det er en stor gulrot som motiverer oss til å gi alt i de siste kampene, sier Liljegren, som ble kåret til banens beste spiller.