TERTNES – FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 26–41

Tertnes-damenes håp om avansement i cupvinnercupen var så godt som forsvunnet etter lørdagens 17 målstap mot FTC-Rail Cargo Hungaria i Budapest. Derfor ble søndagens returoppgjør ikke noe mer enn en formalitet.

Men også i returoppgjøret skulle Tertnes vise seg å være flere nummer mindre enn den tidligere Champions League-vinneren.

Med et 26-41-tap i kamp nummer to, var Tertnes hele 32 mål dårligere enn ungarerne over de to kampene.

— Vi kunne nok gjort det bedre, og jeg er spesielt skuffet over den første omgangen på lørdag. Men med den troppen vi har tilgjengelig nå, så klarer vi rett og slett ikke å stå imot, sier trener Tore Johannessen.

Kunne ikke bytte

For da Celine Sivertsen måtte ut med skade bare få minutter inn i søndagens oppgjør, måtte Tertnes' siste utespiller på benken i aksjon. Tertnes måtte dermed fullføre kampen uten å kunne bytte ut noen av de seks damene i blått på banen.

— Man kunne se at det ble tungt for dem mot slutten. Spesielt i forsvar ble det tøft å stå imot på slutten, sier Johannessen.

Men til tross for skadeproblemene klarte Tertnes å henge bedre med fra start av i returoppgjøret. På et tidspunkt i annen omgang var bergenserne "bare" seks mål bak ungarerne.

— Vi gjennomførte denne kampen mye bedre, selv om det ikke ser slik ut på resultattavlen. Angrepsspillet var også tidvis veldig imponerende. Vi scoret jo faktisk 26 mål mot et godt lag, sier Johannessen.

- Knekker ikke selvtilliten

Han er opptatt av å ta med seg det positive fra helgens kamper hjem til Norge. Allerede onsdag venter Skrim Kongsberg i eliteserien.

— Vi har en del å lære før vi er på nivå med Hungaria, som har flere etablerte landslagsspillere på laget. Men det vi har gjort i disse to kampene kan komme oss til gode i hjemlig serie, for det er utrolig god læring å få matchet seg mot slike lag. At, for eksempel, angrepsspillet vårt er så godt, er noe å bygge videre på, sier Johannessen.

Slik tenker også Marie Liljegren.

— Selv om det er grusomt å tape så mye, så drar vi ikke herfra med knekt selvtillit. Egentlig har spilt på oss en del selvtillit, for vi har fått trent på ting mot utrolig god motstand, sier strekspilleren.