Skrim Kongsberg – Tertnes 20 -30

En halvfull Kongsberghall, fikk se Tertnes-jentene snu en jevnspilt førsteomgang, til totaldominans.

— Skrim Kongsberg på bortebane er en kamp vi tar veldig alvorlig. De er et godt lag, sier Tertnes-trener Tore Johannessen.

Foruten glimtvis gode prestasjoner av Maren Roll Lied, Julie Lygren og scoringer fra Stine Skogrand, var det lite som tydet på at Tertnes skulle gå av banen med ti-måls seier da kampen var et kvarter gammel. 6-7 stod det i favør gjestene, og Johannessen tok time-out.

Han satte innpå venstre Tonje Løseth, som nylig ble kalt inn på ny samling med rekruttgruppen på landslaget.

Samtidig la han om fra 3:2:1 forsvar til 6:0. Derifra og ut kom hjemmelaget nærmest ikke til i eget angrepsspill.

— De slapp for lett til bak oss da vi lå fremme i 3:2:1, samtidig ble vi for forsiktige i duellene. Med 6:0 fikk vi mer kontroll og press på distanseskuddene, sier Tertnes-treneren.

To ulike typer

At Løseth kom inn for Birgitte Karlsen Hagen, ga Tertnes en helt annen dynamikk i angrepsspillet.

— Tonje har skuddstyrke fra ni, ti meter og en annen bevegelse enn Birgitte, med lengre skyv i fintene. Hun kan fint gå over to soner i en satsing. Birgitte er tøff og utfordrer en mot en. Hun er god på å trekke sammen to spillere før hun slipper ballen videre, sier Johannessen.

Å ha to så ulike typer i den posisjonen, er en stor styrke for laget, mener han.

Kontroll etter syv minutter

Tertnes kunne gå til pause med tomåls-ledelse, og i pausen snakket de spesielt om hvordan de skulle ta kontroll på rommet bak spillerne når de var i forsvar.

Tonje Løseth er tilbake fra skade og var en viktig brikke for å snu kampen. Foto: Odd Mehus

— Jeg sa at de måtte bli flinkere til å gå frem i duellene. I angrep var fokuset å bygge på hverandre. Den taktiske gjennomføringen fra tyve minutter ut i første omgang, og hele andre omgang, er jeg veldig fornøyd med, roser Johannessen.Fem minutter ut i andre omgang ledet Tertnes med fem mål. Etter et kvarter hadde de dratt fra med 9. Maren Roll Lied var Tertnes sin store profil på parketten, og banket inn åtte mål.

— Vi har snakket mye om å være farligere på mål. Hun har vært god spillemessig hele sesongen, men hun må være målfarlig i tillegg til å være playmaker,. Det klarer hun i enkelte kamper, men ikke hele tiden. Det må jobbes med hele veien, sier Johannessen.

Må holde skadene i sjakk

Til Ungarn reiste Tertnes uten både Tonje Løseth og Hege Christin Vibebø. Løseth har vært skadet i skulderen, mens Vikebø ikke var spilleklar.

— Jeg kjente ikke noe smerte i dag, og det var veldig deilig å være tilbake, sier Løseth.

Tross stortap i cupvinnercupen, mener hun laget er i storform.

— Etter jul har det vært høyt nivå, men vi merker at vi er en tynn stall. Siste kampen i Ungarn spilte de til og med uten innbyttere. Nå gjelder det at vi holder oss skadefrie alle sammen, sier Løseth.

Selv har hun hatt et langt, ufrivillig avbrekk. Først i den høyre skulderen, deretter i venstre.

— Det er frustrerende. Skuddarmen får jeg vondt i når jeg skyter. Men jeg har fått et treningsopplegg som hjelper og som jeg skal følge, sier Løseth.

Klarer hun det, tror trener Johannessen at hun kan ta steget helt opp på øverste landslagsnivå.

— Hun vet hva hun må jobbe med, så er det bare å bruke tiden. For henne er det derfor viktig å være nøye med styrkeøvelsene slik at hun kan fortsette utviklingen uten begrensninger.

Tertnes ligger nå på bronseplass med like mange poeng som Oppsal.

Kampfakta

Skrim Kongsberg – Tertnes 20-30 (12-14)

Kongsberghallen

Dommere: Charles Whiteley og Andreas Daviknes Borge

Utvisninger: Skrim Kongsberg 2x2, Tertnes 4x2

Toppscorer Skrim Kongsberg: Trine Haugstad

Tertnes: Marie Davidsen, Maren Roll Lied (8), Stine Skogrand (5), Julie Lygren (4), Tonje Løseth (4), Celine Sivertsen (4), Hege Christin Vibebø (2), Birgitte Karlsen Hagen (1), Madeleine Hilby (1), Marie Liljegren (1), Malin Lindal Olaussen