For ifølge Norges Håndballforbund kom ikke kvitteringen for overgangsgebyret NHFs administrasjon i hende innen fristen 31. januar klokken 23.59. Dermed er islendingen ilagt karantene i fire måneder – det vil si ut sesongen.

Einarsdottir var lei lite spilletid i Tertnes, og ga på tampen av forrige måned klubbledelsen beskjed om at hun ville videre til en annen klubb. Den klubben heter Molde HK. Møringene mente strekspilleren ville bli en forsterkning i jakten på opprykk til Grundigligaen – og satte i gang de formelle prosessene for å få 27-åringen klar.

Men så skar det seg. Ifølge Romsdals Budstikke så heftig at hele overgangen nå er stoppet. Grunnet en formalitet moldenserne ikke skjønner noe av.

— Forbundet bryter demokratiske prinsipper, sier Molde HKs advokat Øyvind Riise til avisen – etter at appellutvalget i NHF 11. februar avviste klubbens anke i forbindelse med overgangen.

— En forhistorisk avgjørelse, mener håndballekspert og advokat Randi Gustad. Om følgende:

Molde HK betalte overgangsgebyret på 500 kroner elektronisk i Sparebanken Møre midt på dagen 31. januar. Innenfor tidsrammene, med andre ord. Men ifølge NHFs regelverk skal også kvittering på betalingen være forbundet i hende før midnatt samme dag. Men den kom ikke før dagen etter. Og dermed for seint.

— Uforståelig. Slik jeg forstår det er alle dokumenter levert og gebyr betalt i god tid før fristen, sier Randi Gustad til Romsdals Budstikke.

— Ifølge Molde HK krever forbundet en papirkopi av den elektroniske kvitteringen fra banken?

— Jeg har sett på de aktuelle paragrafene og finner ikke hjemmel for dette. Ikke engang i domstolene praktiseres reglene for overføring av penger så strengt, poengterer TV 2s håndballekspert. Mens NHFs appellutvalg mener å ha sitt på det tørre. Slik forklarer utvalget sin beslutning – som nå er endelig:

«Reglene stiller krav at det skal vedlegges dokumentasjon av kvittering på innbetaling av overgangsgebyr innen 31. januar. Overgangssøknaden fra Molde HK var således ikke fullstendig på dette punkt, da kvittering først ble mottatt hos NHF søndag 1. februar 2015. Appellkomiteen mener en e-post fra Sparebanken Møre datert 3. februar 2015, som bekrefter at betalingsinstruks ble sendt banken lørdag 31. januar 2015 kl. 13:55:22, ikke er avgjørende da kvittering på innbetaling ikke ble fremlagt innen fristens utløp. Appellkomiteen vil for øvrig bemerke at selve innbetalingen av gebyret først ble valutert i banken 2. februar 2015 ifølge bokføringsbilaget fra DNB».

En fortvilet Hildigunnur Einarsdottir sier dette til Bergens Tidende lørdag ettermiddag:

— Det er rart at elektronisk kvittering ikke holder. Og har Molde gjort en feil, kunne vel klubben fått en bot. I stedet rammes jeg som håndballspiller.

- Er det aktuelt å be om pent vær i Tertnes igjen, og vende tilbake til Bergen?

— Nei. jeg har allerede vært på prøvespill i Tyskland. Får jeg ikke kontrakt der, blir det Sverige. Eller tilbake til Island og familien min der. Tyskland er det som frister mest, tenker ulykkesfuglen.