MOLDE: Romsdals Budstikke fortalte mandag at NHF har gitt Moldes nye islending karantene ut sesongen etter overgangen fra Tertnes. MHK hevder alle papirer er levert etter regelverket. Forbundet mener klubben skulle sendt en papirkvittering av overgangsgebyret som ble elektronisk dokumentert innafor fristen.

– Uforståelig

Håndballekspert og advokat Randi Gustad stiller seg uforstående til avgjørelsen.

– Jeg kjenner bare saken fra media, men slik jeg forstår det er alle dokumenter levert og gebyret betalt i god tid innafor fristen 31. januar. Da skjønner jeg ikke hvordan NHF tolker regelverket siden det er ilagt en karantene.

– Ifølge MHK krever forbundet en papirkopi av den elektroniske kvitteringa fra banken?

– Jeg har sett på de aktuelle paragrafene og finner ikke hjemmel for dette. Ikke engang i domstolene praktiseres reglene for overføringer av penger så strengt. Poenget er om du kan dokumentere at fristen er overholdt. Elektroniske signaturer er godkjent overalt i samfunnet i dag. Vi lever i 2015, sier Gustad.

– Jeg ser ikke hvilken bestemmelse som skal være overtrådt. Det virker forhistorisk dersom dette ikke skal godtas. Så jeg skjønner at det er frustrasjon i Molde Håndballklubb, sier hun.

MHK anker

Styret i MHK har bestemt seg for å anke avgjørelsen inn for appellkomiteen.

– Vi har hentet inn juridisk bistand og vil forfølge denne saken videre. Vi vurderer også å koble inn NISO (idrettsutøvernes fagforening). Saken omfatter også en spiller som står uten gyldig kontrakt, og noen må ta ansvar for mennesket oppe i dette her, sier Carl Henrik Indbjør.

Advokat Øyvind Riise i Molde er engasjert av håndballklubben.

– Jeg har sett på saken og finner ikke hjemmel for vedtaket om karantene. I paragraf 16 2.1.4 står det ikke noe om at forbundet kan kreve en kopi av kopien av innbetalt overgangsgebyr. Fristen for dokumentasjon var lørdag 31. januar klokka 23.59.59. Elektronisk kvittering er tillatt, og Molde HK har via nettbank og betalingssentral dokumentert at betalinga ble utført klokka 13.55.22 lørdag 31. januar. At dette ikke skal godkjennes synes jeg er merkelig, sier advokat Øyvind Riise.

Han sender anken før helga og håper på en avgjørelse neste uke.

– Ingen kommentar

I brevet til MHK anmerker NHF at «overgangsgebyret er ikke dokumentert betalt enten med datostempel på del 1 eller vedlagt kvittering.» Brevet er signert Toril Dyhre Breivang som har ansvaret for lisens og overganger i NHF.

Ifølge Molde Håndballklubb viser forbundet også til paragraf 16 2.1.4, som omtaler detaljene rundt dokumentasjon av overgangspapirer og gebyr.

Stig Quille i NHFs seksjon for organisasjon vil ikke kommentere saken ytterligere.

– Klubben har varslet at de vil anke avgjørelsen. Vi vil ikke gi kommentarer før den er ferdig behandlet i appellkomiteen.

– Hvor i regelverket står det at MHK har gjort noe galt?

– Paragraf 16. 2.1.8 omhandler blant annet overganger som skal være godkjent før 1. februar.

– Har dere hatt lignende saker til behandling tidligere?

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken før den er endelig avgjort, sier Stig Quille.