— Jeg har virkelig troen på hva vi holder på med. Og vi tar stadig nye steg, både individuelt og som lag. Derfor signerer jeg en ny avtale, melder Tertnes’ mest profilerte spiller.

21-åringen har skrevet under på en kontrakt som ble aktivert 1. februar. Og som utløper 31. mai neste år. Men i likhet med så mange andre, har damen med draktnummer 7 fått inn et punkt i avtalen som gir henne rett til å forlate Bergen dersom det skulle dukke opp noe mer heftig et annet sted – og da trolig sammen med kjæresten Eivind Tangen. Skogrands bedre halvdel i FyllingenBergen har i sin avtale, som også løper ut mai neste år, en utkjøpsklausul pålydende rundt 200.000 kroner. Og den samme Tangen er allerede i mange utenlandske klubbers søkelys. Ikke minst i Danmark, Tyskland og Sverige. Derfor kan ting skje lenge før sommeren 2016. ## Etterlyser mer rutine

— Det kan det. Men jeg velger like fullt å forlenge med Tertnes nå. Fordi vi har en så dyktig trener i Tore (Johannessen), og fordi vi er en gjeng jenter som fungerer veldig godt i lag. Dessuten virker de som jobber i styre og stell nå virker så dedikerte. De har gitt meg troen på at det er mulig å bygge opp en ramme rundt laget som fører oss stadig nærmere toppen.

Ett ankepunkt har dog Stine Skogrand oppe i all optimismen. Høyrebacken liker ikke at Tertnes-troppen er så smal. Da laget og støtteapparatet reiste til Ungarn fredag morgen for å møte Rail Cargo i Cupvinnercupens åttedelsfinaler, var bare åtte utespillere om bord på flyet til Budapest. Fordi Tonje Løseth ikke har noe annet valg enn å bli hjemme med sin kranglete skulder.

— Dobbeltoppgjørene i Ungarn gir oss utfordringer. For to kamper på to dager er kraftkrevende – ikke minst når vi er så få. Men også i et lengre perspektiv er det viktig å få på plass en bredere stall. Det gir bedre treninger og et mer slagferdig mannskap. Ikke minst om vi får mer rutine inn i troppen. Det trengs òg.

- Bør denne rutinen hentes utenfra?

— Det er viktig å få frem unge talenter lokalt. Men samtidig går det en grense for hvor mange som vokser seg modne for eliteseriespill fra år til år. Det er i den sammenhengen jeg ser det som naturlig å se ut utover byens grenser og forsterke laget med spillere fra andre trakter.

Øker lønnen

Skogrand bedyrer at hun gleder seg til helgens kamper i Budapest. Selv om oddsen for å avansere til kvartfinalene er høy.

— I fjor tapte vi stort der nede. Så dette blir tøft. Men samtidig gir internasjonal matching oss en erfaring som er uvurderlig. Dette er gøy. Og dette er lærerikt.

Med signeringen av Stine Skogrand er nå åtte spillere under kontrakt frem til sommeren 2016. Bare Marie Liljegren, Bodil Sørheim og Malin Lindal Olaussen gjenstår av dem som spiller i helblått denne sesongen.

— At Stine skriver under nå, gir god signaleffekt. Dessuten har vi alltid fått kritikk for å være sent ute med kontraktskriving. Til tider ufortjent – spør du meg. Men denne gangen er vi iallfall rekordtidlig ute, konstaterer Marit Brox. Tertnes’ daglige leder legger heller ikke skjul på at Skogrands økonomiske rammer nå er blitt bedre.

— Stine har utviklet seg til å bli en kandidat for A-landslaget. Da er det naturlig at slikt også viser igjen på lønnsslippen.

Om hvem klubbledelsen nå vil gå i dialog med, er Brox like tydelig på.

— Marie Liljegren. Hun er også en profil vi setter høyt. Og siden Hildigunnur (Einarsdottir) valgte å forlate oss, er det kjempeviktig å ha en linjespiller på plass så tidlig som mulig. Så Marie er nestemann på listen.