FORNEBU 20110821.Stabæks Johan Andersson under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Brann på Telenor arena søndag kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Scanpix
OSLO 20111014. Eliteserien fotball, menn. Vålerenga - Viking : Vålerengas Veigar Pall Gunnarsson etter eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Viking på Ullevaal stadion fredag. Vålerenga vant 3-0.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Foto: Kallestad, Gorm

Trønderne ville betale en høy sum for Johan Andersson, og en liten sum for Páll Gunnarsson.

Ifølge TV 2 kunne Rosenborg vært under gransking sammen med Stabæk, i stedet for Vålerenga. Trønderne skal nemlig ha tilbudt Stabæk 1 million for Veigar Páll Gunnarsson, og 4,25 millioner for Johan Andersson, som er Bosman-spiller.

– På et tidspunkt i prosessen med Stabæk var vi på de beløpene der, sier sportslig leder i Rosenborg. All korrespondanse vi har hatt med Stabæk har blitt sendt til påtalenemnda, sier sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til TV 2 Sporten.

Vålerenga fikk godkjent et bud på Páll Gunnarsson på 1 million, og kjøpte samtidig en opsjon på Herman Stengel til 4 millioner kroner.

Dette førte til at påtalenemnda valgte å innstille Stabæk og Vålerenga på strenge straffer.

Stabæk med en bot på 500.000 og Vålerenga med en bot på 350.000. I tillegg har Erik Loe, Inge André Olsen og Truls Haakonsen mistet retten til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv i forbundet.

Påtalenemnda bekrefter at Rosenborgs tilbud ville blitt vurdert på lik linje med Vålerengas.

– Dersom det hadde blitt inngått en avtale med Rosenborg, måtte vi vurdert den på samme grundige måte som vi har gjort med Vålerenga og Stabæk, sier leder i påtalenemnda, Egil André Berglund, til TV 2. Rosenborgs sportsdirektør Erik Hoftun eller styreleder Terje Svendsen har ikke besvart på Adressa.nos henvendelser tirsdag kveld.