TRONDHEIM (adressa.no): Jurist Lars Edvard Storjord er ekspert i idrettsjus. Han har i lengre tid vært opptatt av den såkalte Gunnarsson-saken, som har preget norsk fotball den siste tiden.

– Først og fremst styrker dette påstandene mot Stabæk. Det er helt tydelig at de har vært ute etter å hindre at Nancy skulle få store beløp ved et salg av Veigar Páll Gunnarson, sier Storjord.

Negativt for norsk fotball

– Men det absolutt ikke bra hvis Rosenborg har vært villige til å gå med på en slik avtale. Det vil uansett sverte Rosenborgs omdømme, for ikke å si Norges omdømme, sier han.

TV 2 avslørte i går kveld at Rosenborg har sendt et forslag på en pakkeløsning på Veigar Páll Gunnarsson for én millon kroner og Bosman-spiller Johan Andersson for 4,25 millioner.

Svindel

Gunnarson hadde en klausul i sin kontrakt som gjorde at Nancy ville ha krav på 50 prosent av eventuelle videresalg.

– Det burde ringt en bjelle når Stabæk vil ha mindre penger for Gunnarson og heller foreslår denne pakken med Andersson. Det kan forstås som en svindel av Nancy. Rosenborg burde ha skjønt Stabæks intensjon, sier Storjord, og legger til:

– Det er betenkelig at regelverket tydeligvis ikke sitter i ryggmargen.

Ingen straff

påtalenemnda sier nå at Rosenborg ikke vil få noen straff.

— Påtalenemnda har vurdert alle forhold i saken – herunder Rosenborgs befatning med den. Påtalenemnda har funnet ut at det ikke er grunnlag for å anmelde Rosenborg, sier leder i påtalenemnda, Egil André Berglund, til TV 2 .

Storjord mener det i alle fall burde vurderes.

– Det vil i alle fall være riktig å vurdere om Rosenborg skal få straff. Det er ikke en etisk forsvarlig fremferd, sier idrettsjuseksperten.

– Hvis det er slik at grunnen til at avtalen ikke gikk gjennom er at Andersson ikke ville til RBK – noe han selv har sagt at han ikke ville – er det bare tilfeldig at det er Vålerenga som har havnet i den nåværende situasjonen og ikke Rosenborg.