Hans Petter Jørgensen blogger om Viking. Foto: Lars Idar Waage

Seieren mot Kristiansund satt langt inne. Viking tok ledelsen to ganger, men begge ganger klarte Kristiansund å komme tilbake. Det endte med straffespark-konkurranse, en konkurranse der Iven Austbø var suveren. En KBK-straffe gikk i tverrligger, de to andre reddet Iven. Det gjorde at Viking vant så sjeldent som 3-0 på straffer.

Har funnet gull

Før det hadde først Abdullahi og så Adegbenro gitt Viking ledelsen. Viking har funnet gull i disse to nigerianerne som har levert varene alt i sesongstarten. Begge kan garantert bli enda bedre og vil på sikt kunne gi Viking store inntekter.

Vikings nigerianer Suleiman Abdullahi scoret i cupkampen mot Kristiansund. Foto: NTB scanpix

I dag startet Viking kampanjen #egbryrmeg. En kampanje som allerede har gitt over 200 000 friske kroner fra supporterne. Den hardt tilkjempede cupseieren i dag kan gi enda større inntekter til klubben. Viking får garantert hjemmekamp i kvartfinalen. Det bør bety godt med folk på stadion. I tillegg er vi bare 180 minutter fra cupfinale. Jeg minnes enda cupårene 2000 og 2001 med glede. En ny cupfinale vil være fantastisk for et mørkeblått lag i rød sone.

Keeper med kvalitet

Kampen sett under ett var en skuffelse. Som vanlig ble Viking utsatt for en voldsomt trøkk i åpningen av kampen. Så jevnet kampen seg noe ut, men kvalitetsmessig var det ikke mye å skryte av. Viking er ikke gode nok til å spille ut et hardtkjempende 1. divisjonslag. I dag var kvaliteten altfor svak gjennom store deler av kampen. Spesielt skuffende var det at vi ikke tok vare på ledelsen da Adegbenro gav oss 1-2 i ekstraomgangene.

Heldigvis har Viking fått en keeper med både kvalitet og enorm vinnervilje. Iven Austbø psyket ut motstanderne og slapp ikke inn en eneste av straffesparkene til Kristiansund.

Bør forby mål med tverrstang

Helt til slutt: NFF har drøssevis med arenakrav til toppklubbene om alt fra tribuner til pressefasiliteter. Et krav NFF burde legge til er å forby den type mål som fantes på Kristansund stadion. Jeg snakker da om disse målene med tverrstang bak i mål nede ved gresset. Det er fotballestetisk grisestygt når det blir scoring i disse.

Og helt, helt til slutt: Heia Viking!

Hva mener du? Skuffet over kampen eller glad over cupavansement?