Kristiansund — Viking 2-2, 0-3 e.str.:

KRISTIANSUND: - Det er ikke stor forskjell på et lag på øvre halvdel i 1. divisjon og et lag som normalt ligger midt på tabellen i eliteserien, sa Kristiansund-spiller Andreas Rødsand til Aftenbladet før kampen i 4. runde i NM.

I timene før avspark ble det klart at Viking måtte unnvære Anthony Soares, Yann-Erik de Lanlay og Veton Berisha fra start.

Kristiansund viste tydelig at de heller ikke hadde overdreven respekt for Viking da kampen ble satt i gang. Laget yppet seg og var aggressive i gjenvinningsfasen.

Ti minutter var spilt av oppgjøret da en corner smalt i tverrliggeren over Viking-keeper Iven Austbø.

Målløst før pause

Det var hjemmelaget som produserte den neste store sjansen også, men skuddet fra Torbjørn Agdestein ble reddet av Austbø.

Samme spiss var veldig farlig frampå 25 minutter ut i kampen. Hjemmelagets Coly fosset forbi Steinthor Thorsteinsson og la flatt inn foran mål. Agdestein fikk avslutte fra kloss hold, men skuddet fra Stord-karen gikk over.

Viking våknet litt til live etter dette. Kristoffer Haugen kom til lagets beste sjanse da han fyrte av etter flott forarbeid av André Danielsen og Zymer Bytyqi. Kristiansunds keeper fikk så vidt slått til corner.

Kampen var jevn det siste kvarteret. Viking fikk en corner like før pause, men var aldri i nærheten av å bli farlig. Dermed 0-0 til pause.

Viking-trener Kjell Jonevret ga de samme 11 spillerne sjansen til å rette opp den svake 1. omgangen.

Det tok et kvarter før de svarte på tilliten. Jon Dadi Bödvarsson forserte og gjorde et flott forarbeid før han serverte Suleiman Abdullahi på blankt mål. 18-åringen fikk en enkel jobb med å bredside inn 1-0 til Viking.

Sju minutter senere oppstår en meget spesiell situasjon. André Danielsen skjermet en ball som han selv mente var ute. Men Kristiansund snappet ballen og forserte inn i feltet.

Der felte Makhtar Thioune hjemmelagets Andreas Rødsand. Straffesparket satte Sverre Økland enkelt i mål til 1-1. Like etter ble Thorsteinsson tatt av banen. Inn kom Veton Berisha — akkurat som han gjorde da Viking var i trøbbel mot Arendal i forrige runde.

Magne Hoseth, som har blitt linket til nettopp Kristiansund, kom inn 13 minutter før full tid. Suleiman Abdullahi gikk ut. Like etter kom også Samuel Adegbenro inn.

I det 89. minutt fikk Indridi Sigurdsson en stor mulighet til å gi Viking ledelsen igjen, men han manglet et par centimeter på å rekke fram etter en corner.

Viking hadde et visst press på motstanderen i sluttminuttene, men kampen ebbet ut med 1-1 og dermed ekstraomganger.

Tre straffebom

Ingen av lagene maktet å etablere et overtak i den første ekstraomgangen. Det ble heller ikke skapt noen store sjanser.

Men så: to minutter ut i den andre ekstraomganen fikk Viking corner. På bakerste stolpe sto Samuel Adegbenro og nikket inn 2-1 til Viking.

Kristiansund ga seg imidlertid ikke. Fem minutter før slutt angrep de helhjertet. Ballen havnet hos en umarkert Espen Næss Lund som fra skrått hold knallet inn 2-2. Stillingen holdt seg ut ekstraomgangene. Dermed måtte det hele avgjøres på straffespark, akkurat som da Kristiansund slo RBK ut av cupen i 2008. Magne Hoseth åpnet for Viking og scoret sikkert. 3-2. Sverre Økland skjøt i tverrliggeren og bommet på KBKs første. 3-2. Veton Berisha satte sitt helt nede ved stolpen. 4-2. KBK-keeper Conny Månsson traff også treverket. 4-2. Indridi Sigurdsson var sikker som banken. 5-2. Espen N. Lund bommet også - Iven Austbø reddet mesterlig.

Dermed var det hele avgjort. Viking er videre!

Torsdag trekkes kvartfinalene. Viking har spilt borte i alle de fire rundene og er på det nærmeste garantert hjemmekamp uansett motstander i neste runde.