Etter kampen ble Veton Berisha spurt om fremtiden, og jeg syntes han svarer bra for seg. Han vil ikke hoppe på et hvilket som helst tilbud fra utlandet, men er samtidig klar på hva som er drømmen.

BEGEISTRET: Viking-blogger Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage

Kommer tilbudet fra rett klubb forstår jeg at han drar, men jeg har ikke helt gitt opp håpet om at han forlenger. I det minste ut sesongen.

Skulle Veton dra har vi faktisk andre som kan score mål. Mot Glimt scoret tre av fire angrepspillere. Suleiman Abdullahi scorer ikke, men har avslutningen som gir returen Veton scorer på og han har målgivende på Yannis goal. Det målet var så avgjort kampens fineste! Måten Yanni knallet ballen opp i nærmeste kryss på var pur klasse.

Første omgang var også av høy klasse fra hele Viking-laget. Etter det første kvarteret fikk de mørkeblå kampen inn i sin rytme, og dominerte stort. På midten syntes jeg Mets og Jørgensen gjør en strålende jobb både som duellspillere og som pasningsleggere.

I annen omgang skal ledelsen forsvares, og hele laget blir litt for passivt. Glimt har et par fete sjanser, men Viking har marginene på sin side. Hadde vi fått et mål i mot er jeg usikker på hvordan kampen hadde utviklet seg, for dette Vikinglaget trives ikke i forsvarsposisjon.

Yann-Erik de Lanlay jubler for 0-2 scoringen under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Viking på Aspmyra Stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Tre av de fire siste bortekampene i Tippeligaen har endt med null baklengsmål. I de samme tre kampene har Viking scoret hele ni mål.Angrepsrekka Viking har i øyeblikket er godt skrudd sammen for bortekamper der hjemmelaget kan straffes med fart. Det er imponerende med null baklengs i disse tre kampen også, men det føler jeg i større grad skyldes en blanding av flaks og offervilje. Både mot Aalesund og i dag mot Glimt blokkeres skudd etter skudd. Bakerst står Iven Austbø med stor autoritet, men foran ham varierer kvaliteten litt for mye.

Etter to tap på rad blir det en solid borteseier. Det gir fjerdeplass på tabellen, og en tro på at denne sesongen kan bli bra tross mye motbakke i pengebingen. Hvis jeg hadde vært Veton måtte det være en veldig bra klubb som skulle lokket meg bort fra Stavanger akkurat nå.

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen?