Cupkampen mot Kristiansund er Vikings viktigste kamp så langt i sesongen. Vinner vi den er vi nærmest garantert hjemmebane i kvartfinalen. Da er veien kort til Ullevaal. Til fotballfeber og en god slump penger i en slunken klubbkasse.

For øyeblikket presterer Viking nærmest over evne i Tippeligaen. Stallen bør være god nok for øvre halvdel, men så er det all usikkerheten. Rød sone og en trener uten garanti for fremtiden. Hva om både Veton og Jon Dadi forsvinner i sommer? Skjer det frykter jeg at luften går ut av ballongen relativt kjapt, og Viking får en høst der vi sakte sklir ned mot midten av tabellen og likegyldigheten. Jeg håper jeg tar feil, men signalene er ikke betryggende.

Jeg har derfor tro på at cupen kan bli vår og Vikings høst-trøst. En potensiell kvartfinale på hjemmebane bør gi mye folk på tribunen og gryende cupfeber. Derfor er forskjellen på tap og seier mot Kristiansund enorm.

Alle som har fulgt Viking noen år vet likevel at dette er en kamp laget vårt er i stand til å tape. Det er nettopp slike kamper Viking taper. Når håpet om avansement i cupen er til stede, når laget vårt kan klatre på tabellen, når forventningen er stigende – da kan du være sikker på at Viking snubler.

Derfor vil gleden og lettelsen være stor om Viking skulle ta seg videre mot laget som for øyeblikket ligger på fjerdeplass i 1. divisjon. Det som kan gi et ekstra håp er det faktum at Kristiansund så langt har vært svake på hjemmebane. Kun en seier på syv kamper har det blitt på Kristiansund stadion. Det bør være gode nyheter for et bortesterkt Viking.

Kjell Jonevret har allerede bevist at han tar cupen på alvor. Alt fra første runde har han stilt med nærmest toppet lag. Det regner jeg med at han gjør nå også.

Samtidig er det nok stor sannsynlighet for at Jonevret rullerer litt på laget. Jeg regner med at både Bödvarsson og Thorsteinsson kan få en startplass. Så spørs det hva som velges på keeperplass. Arild Østbø har stått alle cuprundene frem til nå, men spørsmålet er hva som skjer nå som det drar seg til. Østbø var usikker mot Arendal. Tar Jonevret sjansen mot Kristiansund?

Osita Chikere har bøttet inn mål i cupen, men jeg spør meg om når Martin Hummervoll skal få spilletid? Unggutten scorer jevnt og trutt for rekruttlaget, men har knapt fått sjansen på a-laget. Med tanke på at Viking kan miste to av klubbens spisser i sommer burde Hummervoll snart vurderes foran Chikere etter min mening.

Jeg krysser fingrene for at spillerne forstår hvor viktig denne kampen er. Dette er snarveien til suksess. Dette er en gylden mulighet til å skape litt cupfeber og gjøre økonomisjefen litt lettere i steget. Dette er Vikings viktigste kamp så langt i 2015. Hva mener du? Har du tro på cup-suksess? Hvordan vil du sette opp laget?