BODØ/GLIMT — VIKING 0-3

BODØ (Aftenbladet): - Det er fortsatt et klart mål for meg å spille i utlandet. Det er ikke slik at jeg har blitt komfortabel med å spille i Viking resten av karrieren. Ambisjonene mine er fortsatt høye, slår 23-åringen fast overfor Aftenbladet.

De Lanlay er kanskje den Viking-spilleren flest har forventet skulle forsvinne til utlandet. Men selv om potensialet til kantspilleren er skyhøyt og han har noen tekniske ferdigheter få spillere i eliteserien kan matche, har prestasjonene svingt litt for mye og skadene kommet litt for ofte for kantspilleren som står med fem A-landskamper for Norge.

Yann-Erik de Lanlay jubler for 0-2 scoringen under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Viking på Aspmyra Stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Derfor er det trolig Veton Berisha som blir den neste Viking-spilleren som forlater klubben til fordel for en utenlandsk klubb. — For min egen del forsøker jeg å ikke tenke så mye på dette. Veton har hatt en fantastisk sesong, og hvis han får tilbud om å dra så fortjener han å dra. Siden jeg ikke kan styre dette velger jeg å heller ikke fokusere på det, sier De Lanlay.

Fortsetter De Lanlay å levere som mot Bodø/Glimt er det ikke utenkelig at europeiske klubber igjen begynner å vurdere om de skal finne fram sjekkheftet. I søndagens eliteseriekamp var han blant de mest toneangivende spillerne og noterte seg i tillegg for sesongens tredje seriemål. Det er faktisk en tangering av rekorden for antall seriemål han har scoret i en og samme sesong.

Scoring kom etter et nydelig gjennomspill av Suleiman Abdullahi, og litt skrått for keeper knallet De Lanlay ballen i mål via tverrliggeren.

— Det var et fint mål. Jeg siktet høyt i målet og det var deilig å se ballen gå inn, sier De Lanlay.

Berisha vil ha avklaring

Fortsatt har det ikke kommet noen avklaring rundt hva som skjer med Veton Berisha. Om 10 dager går kontrakten hans ut, men foreløpig er ingenting klart. Spissen hevder selv han ikke vet hva som kommer til å skje.

Mot Bodø/Glimt leverte han nok en god kamp, scoret sesongens niende seriemål og leverte i tillegg én målgivende pasning.

— Jeg vet faktisk ikke hva som skjer. Hvis min agent (Jim Solbakken) finner en spennende utenlandsk klubb, så kommer jeg til å takke ja. Jeg ønsker ikke å komme i en situasjon der jeg angrer på at jeg ikke våget å ta sjansen. Men akkurat nå er ingenting avklart, men jeg håper det snart kommer en avklaring. Dette er noe jeg tenker mye på, sier Berisha.