Etter seks måneder med seriespill er det omsidert klart for å barbere seg og la sluttspillskjegget gro.

Sluttspillskjegg er en ishockeytradisjon som stammer fra 80-tallet, hvor man lar skjegget gro gjennom hele sluttspillet, helt til laget ditt elimineres eller står igjen som mestere.

Oilers tok i 2014 sitt tredje strake NM-gull, det fjerde på fem år. Nå jakter de regjerende mesterne nok en kongepokal. Foto: Fredrik Refvem

Etter hvert som sluttspillet utvikler seg, gror skjegget i takt med avansementene og baktanken med å la skjegget gro var at alt fokus skulle være på ishockey. Ideologien bak sier noe sånn som: «Jeg driter i hvor utrimmet skjegget mitt er, og jeg bryr meg ikke hvordan det ser ut når jeg ser meg selv i speilet, fordi jeg er for opptatt med med å prøve å bli mester».

Det høres kanskje primitivt ut, og tradisjonen begynner kanskje å bli litt utdatert, men vi gjenomfører den likevel hvert år fordi den er et symbol på hvor dedikert du er til selvrealisering og det å kunne kalle deg en «champion».

Jeg vil også se på sluttspillskjegget som en slags teambuilding. Noen blir seende ut som huleboere etter halvannen måned (husker du Paul Traynor?) mens andre har skjeggveksten til en 14-åring.

De mangler ett NM-gull på å holde én kongepokal hver. En skadet kaptein Snorre Hallem, i midten, får ikke delta i jakten på den femte. Fra venstre: Peter Lorentzen, Christian Dahl-Andersen, Hallem, Henrik Solberg og Dennis Sveum. Foto: Lars Idar Waage

Uansett hva du har å bidra med, er det alltid en snakkis gjennom sluttspillet. En kjærkommen avkobling fra ishockey for å beundre eller håne den skjeggveksten som lagkameraten din bidrar med.Forutsetningen for at vi skal få noe skjegg å snakke om er, jo at vi går langt i sluttspillet, og vi har ingen andre planer.

Årets kvartfinalemotstander er Stjernen, et lag vi slo fire av fem ganger i serien. Jeg har en god følelse om at vi kommer til å avansere fra kvartfinalen, men jobben må likevel gjøres.

Det blir avgjørende for oss at vi er ydmyke overfor det som har gjort oss til seriemester samtidig som vi respekterer Stjernens styrker.

Med kamp annenhver dag er det også viktig at vi er spesielt nøye med de detaljene som skjer utenfor isen også. Thoresen snakker alltid om å stelle kroppen, noe som blir viktig i sluttspillet. Få deg nok søvn, nok mat, restituere godt nok, passe på at eventuelle skader du har ikke blir verre etc. J

eg tror at det er ikke «bare bare» å være hockeyfrue når våren kommer og sluttspillet drar igang. Jeg vet i hvert fall at jeg bruker mye energi på å prestere på hockeybanen og på å stelle kroppen mellom slagene. Jeg vil derfor herved på forhånd be min samboer om unnskyldning for at du kommer til å bo sammen med en zombie de neste ukene, som potensielt kan komme til å glemme å støvsuge og ta ut søppelet, glemme å vaske badet og andre diverse plikter du har satt meg til å gjøre.

Skulle det bli et NM-gull, kommer jeg til å prøve å kjøpe meg inn i varmen igjen med å spandere sydenturen vår i sommer for bonusen jeg får.

Vi går inn i sluttspillet som seriemestere. Bare det er en selvtillitsboost i seg selv, men også at vi var solide i generalprøven borte mot Lørenskog.

Vi var gjennom 45 kamper det laget som scoret nest flest mål men også det laget som slapp inn færrest.

Josh Soares ble delt toppscorer i ligaen med 30 mål, når man legger til at vi har 4 gode rekker som er i kanonform utgjør dette et Oilerslag som du vet er slagkraftig. Jeg er på vei for å barbere skjegget mitt, alle andre forberedelser er allerede unnagjort. Her er det bare å brette opp ermene, fordi det er nå moroa begynner.