LØRENSKOG — STAVANGER OILERS 1-4

Stavanger Oilers vant 4-1 over Lørenskog tirsdag kveld. Etter kampen ble det klart at Stjernen blir kvartfinalemotstander i sluttspillet.

Christian Dahl-Andersen noterte seg for to målgivende pasninger i den svært overbevisende seieren mot et skuffende tamt Lørenskog tirsdag. Veteranen advarer likevel mot å ta for lett på kvartfinalemotstander Stjernen.

— Stjernen har vært gode i det siste, og gjør det vanskelig for motstanderne sine i hver eneste kamp. De har gode kontringsspillere, og vi må definitivt være ydmyke, sette spillet vårt og styre overgangene, sier den rutinerte Oilers-løperen.

Det er imidlertid ingen tvil om at statistikken taler for Oilers. De siste tre sesongene har Petter Thoresens menn vunnet 13 av 15 kamper mot Stjernen. Målforskjellen på 80-22 sier også sitt om styrkeforholdet de to lagene i mellom.

— Stjernen har hatt en opptur de siste fire-fem kampene, og blir helt sikket ingen enkel motstander. De er gode i Fredrikstad, og bedre hjemme enn borte. Vi har hatt trøbbel i Stjernehallen tidligere, og må forberede oss godt, men over sju kamper skal vi utvilsomt være bedre enn dem, sier assistenttrener Pål Gulbrandsen til Aftenbladet.

Fornøyd assistent

— Jeg synes vi opptrådte veldig samlet og bra. Vi spilte bedre forsvarsspill enn vi har gjort den siste tiden, og var alt i alt mye bedre enn Lørenskog i denne kampen, sier Gulbrandsen like etter kampslutt.

Han synes det er betryggende å se laget såpass solid før sluttspillet starter med den første kvartfinalekampen i DNB Arena fredag.

— Vi spilte solid, og tok stort sett kloke avgjørelser. Det betyr mye å ha en slik kamp med oss inn mot sluttspillet, og vi klarte også å forbedre de tingene vi hadde fokus på før kampen, sier Gulbrandsen, som er fornøyd med måten spillerne opptrådte på både i over- og undertall.

— Vi var aggressive og gode, og mye bedre i egen sone enn vi har vært til tider. I tillegg klarte vi å holde oss til gameplan. Det er positivt, sier Oilers-assistenten.

Slapp seg nedpå

Sesongens aller siste seriekamp i Lørenskog Ishall åpnet tamt, men da Oilers fikk sjansen i overtall bare 5.53 ut i 1. periode, var de nybakte seriemesterne nådeløse. Oilers utnyttet kampens første power play til å ta ledelsen 1-0 ved Stian Høygård assistert av Dan Kissel og Josh Soares etter 6.11. Lørenskog hadde tapt sju strake kamper og pådratt seg fire matchstraffer på seks oppgjør i eliteserien før Oilers kom på besøk tirsdag kveld, og vertene maktet bare fem skudd på mål mot Oilers sine første i en sjansefattig og lite underholdende 1. periode.

De to lagene hadde møtt hverandre fire ganger i serien tidligere denne sesongen, og vunnet to kamper hver, inkludert hver sin bortekamp. Oppgjørene hadde imidlertid vært relativt målfattige, og begge lag sto med seks scoringer på fire kamper.

Etter halvspilt 2. periode så det heller ikke ut til at det femte møtet ville bli noen scoringsbonanza, men etter 29.54 sørget Mathias Trettenes i det minste for å doble ledelsen til Oilers med en nydelig styring på et skudd fra Mark Matheson.

Oilers har hatt en lei tendens til å slippe seg litt nedpå etter gode perioder den siste tiden, og det samme skjedde mot Lørenskog. Etter å ha kommet foran med 2-0 begynte noe halvhjertede Oilers-spillere å slurve i egen sone, og da de ikke klarte å få pucken ut av rundvantet, var tidligere lagkamerat Marius Trygg nådeløs. Veteranen snappet til seg pucken og sendte den til Joachim Sundelius som reduserte til 1-2 etter 33.29. ## Aldri truet

Gjestene og toppscorer Josh Soares brukte imidlertid bare fem minutter på å sende Oilers tilbake i en tomålsledelse assistert av Jean-Michel Daoust og Dan Kissel etter 18.23. Dermed endte midtperioden med 1-2 etter 12-14 i skudd.

Seriemester Oilers var stort sett aldri truet i den tredje og siste perioden, og da Kristian Forsberg satte inn 4-1 i power play assistert av Mathias Trettenes og Christian Dahl-Andersen etter 47.01, var kampen i realiteten avgjort.

Resten av oppgjøret kontrollerte et solid Oilers-lag seieren inn, og påførte dermed Lørenskog sitt åttende strake tap i eliteserien, etter 6-8 i skudd i 3. periode og 23-30 totalt. Ruben Smith ble kåret til gjestenes beste spiller av den lokale juryen, mens tidligere Oilers-spiller Marius Trygg fikk bestemannsprisen for vertene.