Mats Zuccarello og New York Rangers kjempet som løver, men tapte til slutt 1-2 mot Detroit Red Wings onsdag kveld.

Rangers kom til Detroit med en svært solid 4-1-seier over ligaens topplag Nashville Predators i bagasjen. Kampen i Detroit var lagets første av fem strake bortekamper på ti dager.

Det var vertene som kom best i gang i Joe Louis Arena foran 22.000 tilskuere på tribunen. Justin Adbelkader sleivet inn 1-0 da han helt alene foran mål fikk en fantastisk åpnende pasning fra svenske Henrik Zetterberg.

Etter et enormt press der Mats Zuccarello var en av dem som ofret seg mest, maktet Dan Girardi til slutt å snike inn pucken til 1-1 i overtallsspill snaut tre minutter før den første hvilen.

Fikk skryt

Mats Zuccarello spilte nok en gang i Rangers' førsterekke sammen med storscoreren Rick Nash og Derick Brassard i onsdagens kamp. Nordmannen jobbet iherdig og fikk stadig skryt av kommentatorene på TV.

Begge lag hadde en enorme sjanser til å score flere mål, og Zuccarello var flere ganger frampå og satte Red Wings-målvakt Jimmy Howard på prøve. Men dette var målvaktenes aften, og tredje periode ebbet ut med 1-1 i målprotokollen etter at Rangers' sisteskanse Cam Talbot hadde gjort en kjemperedning med snapphansken sekunder før full tid mens New York-laget spilte i undertall.

Rangers måtte fortsette med en mann mindre på isen i overtidsperioden, og etter et massivt press klarte til slutt Marek Zidlicky å finne veien til nettmaskene til øredøvende jubel blant hjemmefansen.

— Jeg likte måten vi spilte på, spesielt i den andre perioden. Dessverre fikk vi en sen utvisning, og de klarte å score i overtiden, sier Rangers' trener Alain Vigneault.

37 poeng

Med onsdagens tap gikk Rangers forbi byrival New York Islanders i Metropolitan-divisjonen. Begge lag har nå 85 poeng, men Rangers har to kamper til gode. Til tross for to tap på de siste tre kampene, har Rangers solide åtte seirer på de siste elleve.

Zuccarello har 12 mål og 25 assist på 60 kamper for Rangers denne sesongen. Nordmannen hadde fire skudd på mål i onsdagens kamp, og var på isen i 16 minutter og 43 sekunder.

Neste kamp for Zuccarello og Rangers er mot Chicago Blackhawks på søndag kveld.