Fredrikstad 20111213. Østfold politidistrikt gjennomfører tirsdag ransaking hos Fredrikstad Fotballklubb og FFK Sport AS i forbindelse med Piiroja-saken. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Foto: SCANPIX

I november i fjor ble Fredrikstad Fotballklubb og flere personer anmeldt av Skatt Øst for skatteunndragelse. Saken har vært etterforsket av Østfold politidistrikt.

– Det gjenstår fortsatt enkelte etterforskningsskritt, men påtalemyndigheten har etter en gjennomgang av saken funnet grunnlag for å ta ut tiltale og utferdige forelegg i saken for noen av de involverte. Påtalemyndigheten vil således ikke utelukke at flere kan få en reaksjon , sier politiadvokat Kåre Solvoll i Østfold politidistrikt.

Fredrikstad Fotballklubb ilegges en foretaksstraff på 100.000 kroner, mens Fredrikstad Fotballklubb Sport AS bøtelegges 300.000 kroner. I tillegg er tre tidligere ledere ilagt et forelegg på 25.000 kroner, mens det er tatt ut tiltale mot to tidligere spillere for skatteunndragelse.

De to spillerne er Raio Piiroja og Brian West, skriver f-b.no.

På en pressekonferanse i Fredrikstad i dag sa FFKs advokat i saken, Rune Gausdal, at FFK Sport AS og FFK får foretaksstraffene for å bryte ligningsloven. Politiet mener at den mye omtalte «scoutingavtalen» er utformet på en måte som gjør det mulig å unndra skatt, og at det burde vært fanget opp.

Fredrikstad kommer trolig til å velge å vedta straffene, bekrefter styreleder i FFK Sport AS, Karl Anders Følstad.

— Vi må ta lærdom av det som har skjedd. Det er ingen tvil om at det har vært et problem for FFK i lang tid. Det har vært vanskelig å få sponsorer med oss når denne saken har hengt ved oss. Derfor er det veldig viktig for oss å legge denne saken bak oss, sier han.