Østfold politidistrikt har i dag innhentet ytterligere dokumenter under etterforskningen av kontraktinngåelser i Fredrikstad fotballklubb i den såkalte «Piiroja-saken».

Det skriver politiet selv i en pressemelding.

— Etterforskningen så langt har vist at det kan være formålstjenlig å innhente mer informasjon om andre kontrakter og inngåtte avtaler enn den opprinnelige i saken, sier politiadvokat Kåre Solvoll i Østfold politidistrikt.

Hvilke avtaler politiet ønsker å se nærmere på ønsker de ikke å opplyse om, men de har ikke konkrete mistanker om ytterligere straffbare forhold.

Solvoll vil ikke utelukke ytterligere siktelser eller fremtidige undersøkelser av andre kontrakter. De foreløpig sju siktelsene blir opprettholdt.

- Som sagt tidligere er de siktede i denne saken siktet på bakgrunn av at det er de vi mener er nærmest informasjon om saken. Det betyr ikke at det er de samme som er skyldige i selve skatteunndragelsen. Det er viktig å understreke dette, sier Solvoll.

Totalt er nå fem personer, i tillegg til FFK og FFK Sport AS siktet i saken.

Saker i mediene

Politiadvokat Kåre Solvoll sier til bt.no at den videre etterforskningen har sammenheng med enkeltsaker i media.

– Det er blitt spekulert i om andre avtaler kan ha vært inngått der penger er blitt betalt under bordet. Vi har ikke konkrete holdepunkter for dette, men ønsker å etterforske for å kunne avkrefte eller bekrefte slike påstander, sier Solvoll.

– Går dere ut bredt i denne etterforskningen?

– Vi har et bredt perspektiv på dette, men kommer jo til å ta for oss de konkrete sakene som er kommet frem i media, sier politiadvokaten.

Bakgrunn: Piiroja-saken

August 2004: Piiroja skriver under for Fredrikstad. Årslønn: 360 000 kroner, ifølge spilleren selv.

August 2007: Stopperen forlenger med FFK. Går opp til snaut 600 000 i årslønn, ifølge spilleren selv. FFK underskriver samtidig en kontrakt med Piirojas estiske agentselskap for speideroppdrag i Baltikum.

August 2009: Dagbladet avslører at det overføres en million kroner i året til Piirojas agentselskap for resultatløse speideroppdrag i Baltikum. Skatteetaten varsler at de vil se om pengene kan være skjulte lønnsoverføringer.

Juli 2010: Skattekrim avslutter saken.

August 2011: Skatteetaten tar opp saken på ny. Piiroja selges til Vitesse.

Oktober 2011: Kemneren i Fredrikstad tar pant i Piirojas eiendom i Fredrikstad. Mistanke om at pengeoverføringene til Estland er et arrangement for å unngå å betale skatt.