To nye klubber skal granskes av skattemyndighetene. Begge brukte den samme agenten som gjennomførte Piiroja-avtalen, skriver VG Nett.

Det startet med Fredrikstad og Piiroja-saken, hvor 1 million kroner årlig ble sendt til Estland for angivelige speideroppdrag, men pengene viste seg i stedet å havne på Raio Piirojas private, estiske konto. Saken fortsatte med at skattemyndighetene gikk inn i Hønefoss, Bodø/Glimt og Aalesund, hvor overføringene i forbindelse med deres estiske spillere ble gransket.

Mandag skriver VG Nett at to nye klubber vil få bokettersyn av Skatt Øst – Tromsø og Sogndal.

TIL er ikke bekymret

– Vi har fått en telefonhenvendelse om at de ønsker dokumenter i forbindelse med Joel Lindpere. Jeg regner at vi får et brev denne uka, sier administrerende direktør, Stig-Ove Sandnes til iTromsø.

VG Nett hevdet at TIL er under etterforskning

– Det har som sagt kun kommet en henvendelse på telefon. Jeg går ut fra Skatt Øst ønsker papirene for å sammenligne vår avtale med de andre, sier Sandnes.

Han er ikke bekymret.

– Heller tvert i mot. Jeg tror det handler om at Skatt Øst ønsker en så god oversikt som mulig for å finne ut hva som har skjedd. Jeg ser på det som naturlig at de ber om papirene, sier TILs administrerende direktør.

– Det ligger definitivt ikke noe i papirene våre som man kan sette fingeren på, legger han til.

Sogndal kontaktet mandag

— De kontaktet oss tidligere i dag, og jeg har ikke engang rukket å kommunisere det ut til øvrige ansatte i klubben, sier daglig leder Egil B. Mundal i Sogndal til VG Nett.

De to klubbene har til sammen hatt tre estiske spillere – populære Joel Lindpere ble hentet foran 2007-sesongen, og gikk til USA foran 2010-sesongen, mens Sogndal har hatt to estiske spillere de siste årene – Taijo Teniste i fjor, samt Karl Palatu i 2007. Både Lindpere og Palatu hadde den samme agenten som tok Raio Piiroja til Fredrikstad, Tarmo Lehiste.

– På bakgrunn av de funnene vi har gjort i FFK-saken har vi bestemt oss for å omdisponere ressursene våre. Det skyldes det faktum at saken er utvidet, og at det er en stor sak vi nå jobber med, sier skattekrimsjef Jan Egil Kristiansen til VG Nett. (NTB)