Før hans død skrev Muhammad Ali et dokument hvor han i detalj beskriver hvordan han ønsker å ta sitt farvel.

Det konkrete innholdet i dokumentet, som bare kalles «The Book», skal avsløres snart, men familien røper at boksestjernen har planlagt i detalj hvordan han ønsker å ta farvel med verden.

Bokselegenden Muhammad Ali ble 74 år gammel. Foto: Jorge Nunez / Reuters / NTB scanpix

— Budskapet vi skal sende ut er ikke vårt. Dette var formidlet av mesteren selv, sier Timothy Gianotti, en Islam-forsker som har hjulpet til med å planlegge begravelsen i flere år.- Kjærligheten, ærbødigheten og inkluderingen vi vil oppleve de kommende dagene reflekterer hans budskap til menneskene på jorden.

Ønsket fans i minnegudstjenesten

74-åringen ønsket en minnegudstjeneste i en arena. Han ønsket at flere religioner skulle delta, samtidig som de muslimske tradisjonene ble ivaretatt. Han ønsket også at vanlige fans kunne komme, ikke bare VIPs.

De siste gjennomlesningene ble gjort dager før Ali døde i morgentimene lørdag etter langvarig kamp med Parkinsons sykdom.

I mange år var planen at Alis kropp skulle ligge i Muhammad Ali Centre i Louisville, forteller familiens talsmann, Bob Gunnell. Hyllesten ble skrinlagt i siste sekund fordi Alis kone, Lonnie, var bekymret for at senteret i så fall måtte stenges av folkemengden som ville samlet seg for å sørge i fellesskap.

I stedet blir det avholdt en stor prosesjon gjennom Alis hjemby.

Kjente talere

Skuespiller Will Smith og tidligere bokseverdensmester Lennox Lewis skal sammen med seks familiemedlemmer bære kisten under Muhammed Alis begravelse fredag.

Tidligere president Bill Clinton, komikeren Billy Crystal og sportsjournalisten Bryan Gumbel vil si minneord om Ali, i minnegudstjenesten.

Det skal også representanter fra en rekke trossamfunn, inkludert islam, jødedommen, kristendommen, buddhismen, katolisismen og mormonene.

Torsdag skal Alis familie først ta farvel med bokselegenden med en muslimsk bønneseremoni. Dagen etter skal Alis kiste, som ankom Louisville i et privatfly søndag, bæres gjennom byens gater i en prosesjon.

Muhammad Ali regnes som en av tidenes beste boksere, men han er også blitt hyllet som en stor forkjemper for sosial rettferdighet.

(©NTB)