Petajamaa har lagt ut et bilde på Facebook-siden sin av seg selv og Muhammad Ali: «With my mentor in boxing Muhammed Ali at Angelo Dundee's Gym in Miami,» skriver Petajamaa.

Vi ringer for å høre historien bak bildet. Det var på vårparten i 1995. Petajamaa var i USA for å bli trent av legende Angelo Dundee, Alis gamle trener, i en fireårsperiode.

— Jeg møtte Muhammad Ali tre ganger, dette var den første gangen. Det var magisk, forteller Petajamaa.

Preget av Parkinson

Han beskriver en mann som allerede var preget av Parkinson-sykdommen, og som trengte mange pauser og mye hvile, men som likevel tullet hele tiden.

— Han heva «guarden» og skulle bokse. Han var veldig leken, holdt på med tryllekunstner, fant ting i lomma og bak ørene. Han lyttet og smilte. Han hadde det blikket som han alltid hadde, han studerte hendene mine, forteller Petajamaa.

GLAD FOR MØTET: - Angelo Dundee gikk bort for noen år siden. Nå også Muhammad Ali. Jeg blir jo rørt. Jeg er glad for å ha fått lov til å være en del av den historien, en del av den gjengen, sier tidligere proffbokser Roar Petajamaa. Foto: NTB scanpix

For Petajamaa har Ali – men også treneren Dundee — vært viktige forbilder.

— Å oppleve disse møtene med Ali, det var stort for meg. Jeg har forsøkt å ta etter han noe av det han har gjort. Han har vært en inspirasjon. Dette ble forsterket etter at jeg møtte han og ble trent av Angelo Dundee, sier Petajamaa.

- Hva tenkte du da hørte at Ali var død?

— Angelo Dundee gikk bort for noen år siden. Nå også Muhammad Ali. Jeg blir jo rørt. Jeg er glad for å ha fått lov til å være en del av den historien, en del av den gjengen.

Det er Angelo Dundee som har tatt bildet av Ali og Petajamaa.

Døde fredag kveld

Ali døde på sykehus fredag kveld, 74 år gammel. Ali, som opprinnelig het Cassius Clay, hadde vært innlagt på sykehus i Phoenix i Arizona på grunn av en luftveissykdom. Familien skal tidlig fredag ha fått beskjed om at han ikke hadde lenge igjen å leve, ifølge NBC.

– Etter 32 års kamp mot Parkinsons sykdom, har Muhammad Ali gått bort i en alder av 74 år, opplyste talsmann Bob Gunnell i en pressemelding ifølge NTB.

74-åringen huskes som en stor forkjemper for sosial rettferdighet – i tillegg til de mange ikoniske kampene i bokseringen.

– Vi mistet én gigant i dag. Boksesporten har dratt mange fordeler av Muhammad Alis enorme talent, men ikke så mye som menneskeheten har dratt fordel av hans menneskelige egenskaper, sa den filippinske boksestjernen Manny Pacquiao da han fikk beskjeden om Alis bortgang.