Det opplyste familiens talsmann Bob Gunnell lørdag.

Tidligere president Bill Clinton, komikeren Billy Crystal og sportsjournalisten Bryan Gumbel vil si minneord om Ali, som døde i morgentimene lørdag etter langvarig kamp med Parkinsons sykdom.

En privat bisettelse vil bli avholdt torsdag, kun for de nærmeste.

Dagen etter blir det en stor prosesjon gjennom byen, langs en rute den avdøde bokseren selv planla for flere år siden.

— Familien føler at Muhammad var en borger av verden, og de vet at hele verden sørger over ham, sa Gunnell.

Den legendariske kampen mellom Ali og Joe Frazier i Manila 1975. Ali serverer en rett høyre i en kamp som gikk i 15 runder før den ble stoppet. Bataljen er kjent som «Thrilla in Manila» Foto: MITSUNORI CHIGITA / TT / NTB Scanpix

— Muhammad Ali var folkets mester, og feiringen av hans liv vil gjenspeile hans hengivenhet overfor mennesker av alle raser, religioner og kår.

Planla egen gravferd

Han sa at Ali selv hadde uttrykt ønske om minnegudstjenesten, som skal avvikles i overensstemmelse med muslimsk tradisjon. Den skal ledes av en imam, men representanter for andre religioner vil også være til stede. Seremonien i Louisville-universitetets basketballarena vil være åpen for alle.

Gravferdens rute planla Muhammad Ali ifølge Gunnell selv. Den skal følge avenyen som bærer hans navn, passere gjennom strøket der han vokste opp og fortsette langs Broadway, der det i 1960 ble avholdt en parade for Cassius Clay, som han het den gang, etter hans OL-seier.

Senere kastet han gullmedaljen i Ohio-elva i sinne og fortvilelse over rasismen han opplevde i USA.

Gravferden skal avsluttes ved Cave Hill-kirkegården, der Ali skal gravlegges.

— Led ikke

Gunnell sa at den tidligere bokseren ble innlagt på sykehus mandag, og at den offisielle dødsårsaken er septisk sjokk (blodforgiftning) som følge av uspesifiserte naturlige årsaker.

— Vi hadde fortsatt håp om at han ville komme seg, sa han, men la til at det etter hvert ble klart at Alis tilstand ble stadig dårligere.

— De siste timene ble tilbrakt omgitt av bare den nærmeste familien. Han led ikke, sa Gunnell.

Fra hele verden strømmet kondolanser inn, og Ali ble hyllet som en av det 20. århundrets største idrettshelter.

I hele Louisville ble det flagget på halv stang lørdag. (©NTB)