ALFHEIM: Søndag er det klart for «Slaget om Nord-Norge» på Alfheim. Sjeldent har oppgjøret vært viktigere – en eliteseriekontrakt neste år står på spill for TIL.

Vi spurte «Gutan»: Hva tenker de når de hører «Bodø/Glimt»?

Jonas Johansen:

– Cupfinalen i 1996 er det første jeg tenker på. Jeg var der som 11-åring, og det var første gang at jeg har et godt minne av at TIL slo Glimt.

Hans Norbye:

– Jeg tenker på fargen gul.

Remi Johansen:

– En kamp med litt spesiell betydning. På hjemmebane tenker jeg fullsatt og utpå banen er det litt ekstra «trøkk». Nå blir det slik i denne kampen også, så det blir artig. Og ikke minst tenker jeg at jeg gleder meg – det gjorde jeg både som tilskuer da jeg var liten og som spiller nå.

Simen Wangberg:

– Jeg tenker jo lillebror. He-he ...

– Nei da, jeg tenker at de er et kontringslag som har gjort en forholdsvis bra sesong i år og det må vi respektere. Når de kommer opp hit lever kampen sin eget liv, og det blir forhåpentlig en bra ramme rundt kampen, mye folk på tribunen og en skikkelig fight utpå banen.

Morten Moldskred:

– Jeg tenker på kampen til helga. Det er selvfølgelig en kamp vi må ha tre poeng i – eller vi må ingenting, men vi skal.

Jostein Gundersen:

– Jeg tenker på en nordnorsk rival som vi elsker å spille mot og som de sikkert elsker å møte oss også. En veldig fin rivalisering.

Lars-Gunnar Johnsen:

– Det er et lag som vekker mye følelser og er en rival. Frem med arbeidstøyet, for denne kampen skal vinnes. Det blir som en cupfinale.

Runar Espejord:

– Først og fremst gul, egentlig.

Mikael Norø Ingebrigtsen:

– Jeg tenker fight og krig.

Thomas Kind Bendiksen:

– Akkurat nå tenker jeg på en utrolig viktig kamp for vår del og en kamp vi gleder oss voldsomt til.

– Det er et deilig rivaleri mellom de to største og beste klubbene i Nord-Norge. Det er alltid en kamp å se fram til. Det er de første kampene man ser etter når terminlista kommer. Jeg er sikker på at det blir en fantastisk stemning på Alfheim og som sagt gleder jeg meg til det. Det er et «sunt» rivaleri, hvor man selvfølgelig har lyst til å være best i landsdelen.

Marcus Hansson:

– Jeg har forstått det av guttene på laget at det er en kamp som betyr mye – et nordnorsk derby. I den situasjonen vi er i, er vi nødt til å ta tre poeng.

Benny Lekström:

– Jeg tenker hatoppgjør, derby og at det blir en tøff kamp.

Magnus Andersen:

– En amper kamp med mange tette og tøffe dueller. Harde tak. Stor ramme rundt kampen. Og det håper jeg det blir også.

Lasse Nilsen:

– Jeg tenker at det blir en djevelsk fight, en artig kamp med mye folk og «trøkk».

– Jeg har ikke så mye til overs for Bodø/Glimt. Jeg tenker ikke så mye annet enn at det er «Kampen om Nord-Norge» som det har vært i alle år, sier Nilsen.

Bård Flovik:

– Et gult lag som spiller i Bodø – he-he.

– Nei da, jeg tenker at vi skal møte de på søndag. Vi har prøvd å kvitte oss med mange av de opplevelsene vi hadde som først og fremst var dårlige i 2. omgangen (mot Sarpsborg 08) i dag (mandag), og så skal vi etter hvert se fram mot Glimt. Vi vet at det blir en festaften på hjemmebane med mye publikum, og vi vet at vi må vinne.