TROMSØ: Før treningskampen mellom TIL og Bodø/Glimt på Alfheim i vår ønsket klubbenes hovedsamarbeidspartner, Sparebanken Nord-Norge, at de to A-lagene skulle stille på et felles lagbile, som iTromsøs Egon Holstad skrev i en kommentar tirsdag.

– Vi jobber i lag med TIL og Glimt for å utvikle breddefotballen i Nord-Norge. Det er et godt samarbeid mellom klubbene, og begge har fokus på utvikle nordnorske spillere. Vi synes arbeidet med breddefotballen er viktig og vi støtter opp om det, sier kommunikasjonssjef Geir Håvard Hanssen i Sparebanken Nord-Norge til iTromsø.

Og foran treningskampen i vår kom altså ideen opp: Hva med et felles lagbilde i gult, rødt og hvitt?

– Vi gjør flere ting for å synliggjøre det gode arbeidet som klubbene gjør. I forbindelse med seriestarten kom tanken om et felles bilde opp på en idémyldring med TIL. Begge klubbene var først positiv til dette, men TIL endret etter hvert mening. Det aksepterte vi naturligvis, sier Hanssen.

Uten at sponsoren reagerte på det.

– Ja, det var helt i orden. Da de sa nei, aksepterte vi det, sier Hanssen.

– Hva begrunnet klubbene det med?

– Jeg husker ikke konkret hva tilbakemeldingen var. Vi klarte ikke å få det til et felles lagbilde, og det var rett og slett ok for oss.

– Gleder oss til kamp

Heller ikke TIL ønsker å utdype hvorfor man ikke ønsket å stille på lagbildet.

– Vi gleder oss til kampen på søndag. TIL har et godt forhold til Glimt og har en del prosjekter gående sammen med dem, sier administrerende direktør Ulf Johansen, som utover det ikke ønsker å kommentere at klubben i vår ikke ønsket å stille opp på et felles lagbilde med Bodø/Glimt.

– Det ble ikke noe av det den gangen.

Geir Håvard Hanssen understreker at breddefotballen står sterkt i fokus og at banken vil bidra til å få fram flest mulig nordnorske talenter i klubbene.

– Hvorfor ikke heller et lagbilde mellom spillere på aldersbestemt nivå?

– Det kunne vi også gjort for å synliggjøre vårt engasjement for breddefotballen, svarer Hanssen.

– Jeg måtte le

Isberget er ikke nådig i vurderingen av et felles bilde av TIL og Glimt.

– Jeg måtte le. Vi var først skeptiske da Sparebanken Nord-Norge valgte å være sponsor både for oss og Glimt, og hvis de har vært så lite gjennomtenkt at de skulle tenke på et felles lagbilde skjønner vi lite av det, sier Marius Brynjulfsen, styremedlem i Isberget, til iTromsø.

Han mener et slikt lagbilde ville gjort at «rivaliseringen blir borte og det neste er at klubbene kan bare slå seg sammen.»

– I mesterligaen ser man ofte at begge lagene stiller til et felles lagbilde i forbindelse med kampanjer?

– Forskjellen her er at denne gangen er det en hovedsponsor som ønsker dette. Det var koselig at Glimt kom opp i eliteserien igjen, men det får være måte på vennskap, sier Brynjulfsen.

– Heier på Nord-Norge

Det har naturlig nok vært mye engasjement blant supporterne foran «Slaget om Nord-Norge» søndag. TIL må vinne – mens Glimt kan sende «Gutan» enda nærmere mot 1.-divisjonsstupet.

– Vi synes det er flott at fotballsupporterne er engasjert i det som skjer rundt TIL og Glimt. Det er viktig, sier Geir Håvard Hanssen.

– Så hvem heier banken på i denne kampen?

– Sparebanken Nord-Norge er landsdelsbank for hele Nord-Norge. Hos oss heier noen på TIL og andre på Glimt. Som konsern heier vi på nordnorsk fotball og håper at både TIL og Glimt stiller med flere nordnorske fotballspillere i eliteserien i årene som kommer, sier Sparebanken Nord-Norges kommunikasjonssjef.