FORMSPILLER: Trond Olsen har scoret jevnt og trutt for Glimt denne sesongen. FORMSPILLER: Trond Olsen har scoret jevnt og trutt for Glimt denne sesongen. Foto: Mats Torbergsen, NTB scanpix

Trond Olsen: - Jeg elsker å fyre opp TIL-supporterne

Lyngsværingen Trond Olsen (31) kommer til å fortsette å provosere TIL-fansen, men håper Gutan berger seg i eliteserien.

TROMSØ/BODØ: Den 31 år gamle lynvingen fra Lyngen har i mange år hatt et anstrengt forhold til TIL. Gjennom årenes løp har han flere ganger kommet med krasse uttalelser om TIL. Senest etter kampen mellom lagene i vår.

– I Tromsø er det egentlig ingen som holder med TIL. De heier på breddeklubbene TUIL og Fløya. Ikke på TIL, sa Olsen til Dagbladet i mai, et utsagn han står ved i dag.

– Det er jo litt slik det er også. Det er mer folk fra bygda som reiser til byen for å se på kamp på Alfheim, sier Olsen, som innrømmer at han liker å fyre opp under når det kommer til TIL-supporterne.

– De slenger ofte dritt om meg og jeg vil ta tilbake. Jeg liker å fyre opp stemningen. Jeg har ikke noe å komme med nå. Det får jeg heller ta under kampen, sier Olsen.

— Tar igjen

Likevel avviser Bodø/Glimt-spilleren at han hater TIL, slik mange har som oppfatning.

– Det stemmer overhodet ikke. Det har alltid vært litt høy temperatur mellom meg og supporterne. De hakker ofte på meg og da tar jeg igjen gjennom media, er ikke det greit, spør Olsen retorisk.

Olsen ser ekstra fram til oppgjørene mot TIL.

– Det betyr alltid fullsatt Aspmyra eller Alfheim og det er fantastisk å spille for fulle tribuner,

TIL har ikke vært i nærheten av å fylle Alfheim i år, men Olsen håper det snur til søndagen.

– Hvis ikke befolkningen i Tromsø skjønner sin besøkelsestid nå, så skjønner jeg ikke veldig mye, sier Olsen.

Minst kvalik

Han håper og tror faktisk TIL berger seg.

– Det er noe spesielt med de nordnorske kampene og vi trenger to lag fra nord i Tippeligaen. Jeg er rimelig sikker på at de får kvalik uansett utfall på søndag og jeg håper jo det blir derby til neste år også, men de må gjøre seg fortjent til det. At de er i den situasjonen de er i, er ikke vår skyld, sier Olsen.

Som forsikrer seg at Glimt ikke vil gi noe gratis.

– Vi ønsker å minimum være blant de ni beste lagene. Vinner vi de to siste og Lillestrøm taper sine to, kan vi til og med klatre på tabellen, så det har mye å si.

– Er det en drøm å sende TIL ned?

– Nei, det er det ikke. Men det er kamp jeg gleder meg sykt mye til og som er artig å spille, sier Olsen.

– Hausset opp

Samtidig synes Olsen det er stas å være i situasjonen de nå er i, der Glimt for lengst har berget seg, mens «Gutan» sliter i bunnen av tabellen.

– TIL ble veldig hausset opp i starten av sesongen og tippet på øvre halvdel, mens vi ble dømt nord og ned allerede før en tredjedel av sesongen var spilt. For vår del har vi hatt en veldig god sesong, men vi har rotet det litt til for oss selv i det siste, sier Olsen.

– Datt lett

Opp gjennom årene har det alltid vært mange kontroverser mellom Olsen og TIL, både som Glimt-, men også som Viking— og Rosenborg-spiller.

FILMING? Trond Olsen innrømmer at han falt lett i oppgjøret mellom Glimt og TIL i vår. Foto: Marius Torbergsen, NTB scanpix

Det hele toppet seg for mange TIL-supportere i mai i år, da Olsen falt tilsynelatende meget lett i en løpsduell med Morten Moldskred i 16.-mai-kampen mellom lagene på Aspmyra i vår og forsøkte å få straffespark.– Det er slikt som skjer. Jeg følte jeg fikk en god dytt i ryggen, men da jeg så situasjonen i ettertid var den kanskje ikke så klar som jeg oppfattet det som i kampen. Jeg kom i god fart og fikk en liten dytt. Jeg vil ikke kalle det direkte filming, men jeg falt litt lett, innrømmer Olsen.

Utelukker ikke TIL

Olsen har flere ganger vært linket til TIL, men det har aldri resultert i noen overgang.

– Jeg har vært i samtaler med den noen ganger, men jeg vil aldri si at jeg har vært nær noen overgang. Jeg har aldri mottatt noe kontraktsforslag fra TIL.

Men han utelukker ikke at han kan komme til å en gang ikle seg TIL-drakten.

– Det blir et veldig hypotetisk spørsmål. Man vet aldri hva som skjer. Plutselig får jeg ikke ny kontrakt her og så får jeg et tilbud fra TIL, så man skal aldri si aldri, men jeg tror ikke det kommer til å skje.