ALFHEIM: Ifølge TIL-treneren har klubben hatt nok fokus med å riste av seg skuffelsen i Sarpsborg sist helg.

– Mange av omgivelsene rundt oss vil nok fokusere på derbyet og rammene rundt kampen. Men vi kan ikke hausse opp derbyet, det er vi ikke i posisjon til. Vi har ikke snakket om at det er Glimt vi møter. Vi ser på det som en Tippeliga-motstander vi skal slå og ta tre poeng mot. Det er fokuset vårt, sier Bård Flovik.

– Fokus på oss selv

Det viktigste for Flovik denne uken er å bygge spillerne opp.

– Vi skal gå all inn nå på å forsøke å hente fram det beste i hver enkelt spiller. Vi har hatt tre dårlige 2. omganger, hjemme mot Aalesund og borte mot Molde og Sarpsborg. Nå har vi også diskutert det vi gjorde for dårlig nå sist. Det nytter ikke å minne oss på det vi ikke har gjort godt nok, det har jeg evaluert ganske ærlig etter hver kamp, så nå skal vi bygge spillerne opp og fokusere på det vi er gode på, sier Flovik.

At Glimt står på motsatt banehalvdel tenker Flovik lite på.

– Det dreier seg om oss selv og få ut energi og vilje i egen gruppe. Vi er ikke i runde fire lenger, der vi er usikker på motstanderen. Vi kjenner Glimt godt og vet hva de er god på. Vi er også klar på våre egne styrker og svakheter, sier TIL-treneren.

Fort Alfheim?

At TIL har hjemmekamp er imidlertid et fokus for Flovik.

– Vi har ikke tapt her på lenge og har en trygghet på hjemmebane nå. Referansen her blir sist hjemmekamp mot Viking der vi var veldig gode i 60 minutter og vant, sier Flovik.

For Flovik vil ikke brenne opp kruttet med å hausse for mye opp til viktigheten av derbyet.

Vi har ikke snakket om at det er Glimt vi møter.

– Vi skal bygge oss opp hele uka, fysisk og mentalt. Det gjelder og ikke brenne kruttet før kampen er spilt. Det er søndag klokken 18.00 at det skal smelle, sier Flovik.

Fokus på Glimt vil de imidlertid ha fra torsdagen.

– Glimt er ikke noe annet enn en motstander vi skal slå. Vi har hele sesongen vært der nede i bunnen og forsøkt å komme opp. Nå skal vi bygge oss opp og ta tre poeng og forhåpentlig berge plassen allerede på søndag, sier Flovik.