ALFHEIM: Vi må faktisk helt tilbake til 30. august 2004. Lars Iver Strand og Karim Essediri scoret da TIL slo Glimt 2–0 på Alfheim.

Den gang var Runar Espejord og Mikael Norø Ingebrigtsen bare åtte år..

– Er det så lenge siden? spør Espejord.

– Jeg hadde nesten akkurat begynt å spille fotball da. Vi har ekstra lyst til å slå dem når det er så lenge siden. Vi vil vise at vi fortsatt vil være i eliteserien, både for publikum og oss selv, sier Ingebrigtsen.

– Det er på tide at det blir noe action på søndag, for å si det sånn, sier Espejord.

– Litt hat

– Var forrige gang i 2004? Seriøst? Da er det på tida å gjøre om på statistikken, sier Morten Moldskred.

Jonas Johansen var den eneste av TIL-spillerne som visste at den forrige seieren i serien kom i 2004. – Ja, det er på tide med en seier nå. Jeg har ennå litt av dette hatet mot Glimt, men synes det er bra de er i eliteserien. Jeg ønsker de alt godt da, men det er det beste laget å slå for oss. Ingen tvil om det, sier Johansen.

VAR BARE BARNET: TIL-spiss Runar Espejord var bare åtte år da TIL sist slo Glimt i serien. Her er han i en duell med Lars-Gunnar Johnsen på dagens trening. Foto: Tobias Stein Eilertsen

TIL ligger på 13.-plass med 23 poeng når to serierunder gjenstår, men Start på kvalikplass og Mjøndalen på nedrykksplass lurer bak med henholdsvis 22 og 21 poeng.

– Tror du Glimt kommer hit for å skape enda mer trøbbel for dere og i verste fall sende dere ned i 1.-divisjon?

– Ja, soleklart. Det er en stor motivasjon for dem, svarer Jonas Johansen.

– Setter det en ekstra «fyr» på denne kampen?

– Ja, det gjør jo det. Klart, de kommer fra et tap nå hjemme som de ikke er fornøyde med. De har nok alle sammen lyst å slå oss og sende oss ned. Det gir oss så klart ekstra motivasjon, sier Johansen.

TIL og Glimt har spilt flere sesonger uten å møte hverandre, fordi de ikke har vært i samme divisjon, og mange av «Gutan» understreker nettopp dette. Men det er like fullt spilt syv oppgjør etter 2-0-seieren i 2004. På den positive siden har faktisk ikke Glimt slått TIL på Alfheim siden 1995. Den gang vant de gule 4–0. – De negative statistikkene må vi prøve å bryte, og de som er positive må vi forsterke, sier trener Bård Flovik.

– Bare å glede seg

– Det er på tide med en seier. Pokker altså, denne kampen er bare artig. Det er bare å glede seg. Det er en kamp med ekstra ramme og uansett tabellsituasjon eller divisjon: Det er alltid noe ekstra med å møte Bodø/Glimt, sier Remi Johansen.

– Hater du Glimt?

– Hate vil jeg ikke si. Jeg håper begge lag holder seg i eliteserien, for å få slike kamper med en spesiell ramme. Men jeg unner dem ikke mer godt enn som så. Hat blir feil ord. Som Troms-gutt utvikler det seg slik at dette betyr noe spesielt.

– Vi er storebror

–Nå har lagene vært i litt forskjellige divisjoner opp gjennom årene, men det er klart det hadde smakt med en seier mot Bodø/Glimt – også for byens del og vist at Tromsø er storebror som vi kanskje har vært de siste årene. Vi satser på det og håper at så mange som mulig kommer til Alfheim og lager en bra ramme rundt kampen, sier TIL-kaptein Simen Wangberg.

Thomas Kind Bendiksen sier det er det «definitivt er på tide med en seier».

– Det er i første omgang poengene det står om for vår del, men det vil alltid være noe ekstra å slå Bodø/Glimt, sier harstadværingen.

Magnus Andersen istemmer:

– Det er ingen tvil om at vi må gjøre noe med dette. Det blir en artig, tøff og ikke minst viktig kamp. Det tror jeg alle ser fram til,

Benny Lekström misliker statistikken.

– Slikt skal man ikke høre snakk om. Det er på tide å bryte den trenden og ta de tre poengene, sier han.

– Med Benny i mål?

– Det håper jeg virkelig, svarer keeperen.