ALFHEIM: Styreleder i TIL Holding AS, Per Aronsen, bekrefter til iTromsø at han pratet med Geir Seljeseth før avgjørelsen om å trekke seg fra styret ble gjort offentlig i form av en Facebook-oppdatering onsdag ettermiddag.

Det skjedde med bakgrunn i at Bodø/Glimt-supporter og TIL-styremedlem Geir Seljseth i et intervju med iTromsø mandag morgen, ikke ønsket å stille opp med TIL-skjerf og heller ikke ønsket å si hvem han holdt med i skjebnekampen mellom TIL og Bodø/Glimt.

— Det er et valg Geir har gjort med bakgrunn i det intervjuet han ga på mandag. Han har brukt mye tid på å tenke over hvordan han skulle håndtere situasjonen og kom nå til denne konklusjonen. Vi har snakket sammen og det er naturlig som kollegaer i samme styre at vi har en god dialog, men det har ikke vært min oppgave å fortelle Geir hva han skulle gjøre, det er det han selv som har valgt, sier Aronsen.

- Synd

Aronsen legger til at han ikke tror det vil komme et nytt styremedlem med det første.

— Det må eierne ta stilling til, men det er ikke noe bråhast. Styret er beslutningsdyktig selv om vi nå er ett styremedlem mindre. Vi er fullt i stand til å håndtere de oppgave vi skal med styresammensettingen slik den er nå, sier Aronsen.

- Bør neste styremedlem være en person med hjerte for klubben?

— Det må du nesten spørre eierne om, humrer Aronsen, før han legger til.

— Jeg setter pris på at Geir (Seljeseth) ønsket å bidra med sin kompetanse i TIL-styret og det er synd at det ble såpass kort tid, sier Aronsen.

- Følelser

Seljeseth kom inn i styret 3. september og trakk seg 28. oktober.

— Geir har vel sagt det mest om hvorfor han trakk seg, så jeg synes ikke det er nødvendig å gå så mye mer inn på det. Det er veldig mye følelser i fotball, det har jeg erfart og har stor respekt for, sier Aronsen, som nå mener klubben må samles rundt det sportslige som skal skje på banen førstkommende søndag.

— Jeg håper klubben nå kan fokusere på det som er viktig, å fylle Alfheim og berge plassen i Tippeligaen. Det er fokuset vårt nå og vi så hvor mye supporterne betydde sist nå mot Viking. Jeg håper vi kan fylle Alfheim nå og stå på for tre poeng, sier Aronsen.

Respekterer valget

Konserndirektør i Sparebanken Nord-Norge, Petter Høiseth, har følgende kommentar til at Seljeseth har valgt å trekke seg fra TIL-styret.

— Det har vært en situasjon der Geir har tatt et valg, et valg jeg oppfatter han mener er til det beste for TIL. Det respekterer jeg ham for, sier Høiseth.

Konserndirektøren vil imidlertid ikke være med på at det var feil å stemme Seljeseth inn som styremedlem i TIL.

— Vi og samtlige andre aksjonærer som møtte på generalforsamlingen i TIL Holding stemte for å få Geir Seljeseth inn i TIL-styret. Vi kjente til hans bakgrunn, men mente det ikke var prinsipielt umulig å gjøre en god jobb for klubben likevel. Jeg registrerer likevel at noen er veldig uenig i dette, noe jeg har respekt for, påpeker Høiseth.

At denne saken har vært med på å skape ytterligere støy rundt TIL, synes konserndirektøren er beklagelig.

— Det er ikke bra, verken med sportslig eller utenomsportslig støy. Nå håper jeg ting skal roe seg og at engasjementet som vi har sett i denne saken kan brukes til å støtte opp om klubben, sier han.