TIL Holding-styremedlem og Glimt-supporter Geir Seljeseth kom i søkelyset mandag da iTromsø omtalte at han ikke ønsket å ikle seg TIL-skjerfet. Denne uttalelsen fikk mange TIL-supportere til å se rødt. Flere mente også at Seljeseth måtte trekke seg.

På Facebook har han i ettermiddag offentliggjort at han trekker seg.

— Undervurderte følelsene

Der skriver han følgende:

Etter nøye vurdering har jeg kommet til at det vil være feil å stå i veien for det som burde være aller viktigst for TIL og nordnorsk fotball de neste ukene, at TIL skal berge plassen i eliteserien.

Derfor har jeg bestemt meg for å trekke meg fra styret i TIL Holding AS og TIL Fotball AS. Jeg ser at jeg har fått et gult kort fra mange som har hjertet sitt i TIL. Jeg ser også at mange har ønsket å gi meg et rødt kort. Da gjør jeg som man ville gjort på fotballbanen og ber om å bli byttet ut.

TIL er viktig for Tromsø, for Nord-Norge og for Norge. Jeg hadde håpet at jeg kunne gjør mitt til at klubben blir enda bedre. Jeg har undervurdert følelsene som dette skaper med min bakgrunn. Dette skaper støy som jeg ikke burde bidra til.

Søndagens kamp skal ikke ha fokus på min person og mine preferanser. Jeg vil at alle skal ha fokus på det som er viktig for Tromsø, Nord-Norge og norsk fotball, at TIL berger plassen i Norges øverste liga. Jeg håper inderlig at alle de som har oppvist stort engasjement i denne saken nå bruker den til å heie frem sitt lag i de siste serierundene og at de fyller Alfheim. Det ville vært en solid markering.

Så takker jeg for de som har trodd på meg og beklager at jeg har gjort ei dårlig vurdering av situasjonen. Det er en solid klubb og en god fremtid som ikke er avhengig av meg, men av de mange som heier, spiller og jobber for TIL. Alt handler om å overleve i eliteserien.

Utover dette har jeg ingen kommentarer.

iTromsø har vært i kontakt med Seljeseth. Han henviser til sin egen Facebook-status, og skriver i en SMS at han ikke kommer til å si noe utover det.

— Trenger ro og fred

Ulf Johansen reagerte slik på nyheten da iTromsø ringte han ved 14.15-tiden.

– Nå er det du som forteller meg nyheten. Jeg kjenner ikke til det i det hele tatt. Jeg har sittet i møter i hele dag, sier TILs administrerende direktør.

– Hva er din umiddelbare reaksjon?

– Det er jo leit når slike ting skjer, uansett. Nå handler det om å få ro og fred både i styret og resten av administrasjonen, svarer Johansen.

– Var det en riktig og klok beslutning?

– Jeg skal ikke bedømme om det var riktig eller ikke. Det er Geir som har tatt dette valget, og da er det riktig ut fra at han selv fant ut at det er riktig. Nå får eierne jobbe videre med nye kandidater til styret, sier Johansen.

– Håper du på fred og ro inn mot kampen for spillerne og klubben?

– Kampen lever i seg selv. Hele Tromsø og alle ønsker èn ting: Det er å vinne kampen og slå Bodø/Glimt. Her er det så til de grader prestisje. Det er det eneste vi tenker på. Her gjelder det ”Slaget om Nord-Norge”. Det er det ikke tvil om, sier Ulf Johansen.