Konflikten mellom spillerorganisasjonen NISO og motpart NHO Idrett er fastlåst, og det var lørdag ingen kontakt mellom partene.

Fredag morgen ble 95 mannlige fotballspillere i eliteserien tatt ut i streik etter at partene forlot hverandre i dyp uenighet etter mekling. NISOs krav til overenskomst på vegne av fotball-, håndball— og ishockeyspillere i Norge ble ikke akseptert av motparten.

– Vi har tatt medlemmer ut i streik og utøvd det pressmiddelet, så det er naturlig at motparten tar det neste steget , sier NISO-leder Joachim Walltin til NRK.

Tidenes første idrettsstreik i Norge i 2002 varte i under to døgn. Det virker lite sannsynlig at en løsning kommer på bordet like raskt denne gangen.

– Streikekassen er iallfall betydelig større enn den var i 2002, så det blir neppe problemet denne gang. Vi er godt rustet og tar en dag om gangen, slår Walltin fast.

Hele helgens fotballrunde i eliteserien for menn er utsatt på grunn av streiken, der striden først og fremst dreier seg om bedre vern mot oppsigelse, krav på minst en uke sommerferie samt større frihet i valg av arbeidsutstyr som for eksempel skotøy.

(©NTB)