Samtidig forteller han at NISO har fått overraskende mange positive tilbakemeldinger etter at eliteseriespillerne ble tatt ut i streik.

– Vi har fått overraskende mange positive tilbakemeldinger. Men selvsagt har vi møtt noen usakligheter. Martin Andresen kaster stein i et glasshus når han går så hardt ut mot streiken, og det samtidig kommer fram bilder av han med omsydde fotballsko. Det er tøvete å gå imot sine egne spiller på denne måten , sier Joachim Walltin til 100 % fotball.

Han forteller videre at det ikke er snakk om at spillerne skal kunne tegne egne ”lukrative” utstyrsavtaler.

– Her har det vært mange misforståelser. Det er ikke snakk om at spillere skal tjene penger eller reklamere for utstyrsleverandører som er i konflikt med klubbens avtaler , sier Walltin.

Betaler selv

Mange av spillerne som har gitt uttrykk for at de ønsker egne skoavtaler, har, ifølge Walltin, tilbudt seg å betale selv.

– Det har vært snakk om at små klubber vil tape på at spillerne får mulighet til å inngå egne avtaler. Men slik jeg har forstått det får ikke de små, sårbare, klubbene betalt fra utstyrsleverandøren. De mottar utstyr, dermed vil de ikke tape noe på at spillerne kjøper eget utstyr. Og selvsagt er vi villige til å diskutere dette, og se etter gode løsninger, sier Walltin.

Stod langt fra hverandre

Han vil også påpeke at utstyrskravet ikke var eneste grunnen til at de ikke kom til enighet.

– Det var helheten som gjorde at det ble brudd. Vi er forberedt på å gi og ta, men vi klarte ikke komme i mål.

Både spillerne, NISO og klubbene har opplevd et voldsomt press i dag.

– Det har vært et helt vanvittig trykk i dag. Men det virker som om vi har kommet greit ifra det , sier Walltin.