Kampen på et glissent Ullevaal var et oppgjør som bestod av to omganger. Det er ikke uvanlig at fotballkamper består av nettopp dette, men vi opplevde en første omgang med total Viking-dominans og en jevn annen omgang. VIF hadde ikke ETT skudd på mål i første omgang. Viking hadde seks relativt store målsjanser. Gjett hvem som vant kampen?

Da spillerne gikk til pause trengte du ikke være Snåsamannen for å se at sjansen vår antakelig var forspilt. VIF og Martin Andresen gjorde nødvendige grep, Fellah hadde et vellykket innhopp og Indridi Sigurdsson var uheldig. Det hele er så typisk at det ikke lenger er tilfeldig.

Viking skal ha masse skryt for en god bortekamp. I første omgang triller vi ball med VIF og skal lede til halvtid. Det var god bevegelse, offensiv vilje og presise pasninger. Anier var frisk i første omgang, Nisja kom til flere store sjanser og Ørnskov imponerte som ballvinner på midten.

Samtidig er det noe med denne evnen vår til IKKE å gripe sjansen. Vi har storspilt borte mot Molde, mot Brann og RBK, men vi vinner ikke. Vi mangler denne evnen til å avgjøre. Vi er ikke kalde nok. Ikke tøffe nok. Sjansene var store nok, men vi er ikke kalde nok i avslutningsøyeblikket.

Valon Bersisha er dessverre det beste eksempelet i dag. Valon gjør gode ting i dag, men han har dessverre ”Fillo-sjuka”. I stedet for en enkel pasning går han for krysset fra 30 meter. Han er ung, men dette skal han ikke få lov til. Valon var ikke alene om å blåse ballen over mål når sjansen bød seg og det ødela dessverre kvelden for oss.

VIF vinner på en dårlig dag, vi taper en kamp vi burde vunnet. Har du hørt den før? Hvis du vil være surmaget kan du ta det som et tegn på at årets sesong blir akkurat lik 2011 og 2010. Hvis du vil være noen hakk mer positiv kan du ta første omgang som tegn på et bedre, mer spillende Viking-lag.

Personlig har jeg langt på vei gitt opp disse kampene mot Vålerenga. Vi vinner ikke likevel. Jeg trøster meg med at vi spilte en god kamp, men irriterer meg over at Hareide ikke satt inn King Gyan det siste kvarteret.

Returmøtet mot VIF er siste kamp i 2012-sesongen. Jeg håper virkelig ikke det er en avgjørende kamp. I så fall må det være tid for en revansj som setter Mods i skyggen og en ketchup-effekt av bibelske proporsjoner!!

Hva mener du? Fornøyd med godt spill eller forbannet over året første tap?