Etter å ha snakket med flere i AaFK, både aktive og ansatte, danner det seg et bilde av hva som skjedde den dramatiske mandagen da Harald Aabrekk til slutt sto uten trenerjobb i AaFK.

Felles for de vi har snakket med er at de ikke ønsker å stå fram offentlig, men dette var det som skjedde i de dramatiske timene dagen etter det forsmedelige tapet mot Tromsø:

Resultatene hadde uteblitt, og samme hva Aabrekk prøvde på, fikk han lite respons hos spillerne. Ikke minst så vi dette veldig tydelig i kampen mot et helt ordinært Tromsø-lag, der AaFK leverte bånn i bøtta. For å si det rett ut.

Og etter kampen sent søndag kveld samlet AaFK-ledelsen og Harald Aabrekk seg til et møte. Kanskje ikke krisemøte, men det var ikke langt unna. Man diskuterte hva som nå kunne gjøres for å snu dette, uten at man kom til noen endelig konklusjon. Men det var aldri tema på dette kveldsmøtet at Aabrekk kanskje ikke var rett mann for denne jobben. Det var mer snakk om treningsmessige tiltak.

Utpå dagen mandag troppet to spillere fra AaFK opp på kontoret til Henrik Hoff, der de kom med klar beskjed om at Aabrekk totalt hadde «mistet garderoben». Altså at de aktive hadde mistet troen på sjefen sin, og at «noe» måtte gjøres.

Dette var såpass urovekkende nyheter for Hoff at han ga spiller-representantene beskjed om at han måtte informere styrene i både AaFK og i ÅFAS om stemningen som nå rådet i spillergruppa. Og mandag kveld var det felles styremøte på CLS, der både AaFK og ÅFAS var til stede.

Etter å ha blitt orientert om «spilleropprøret» mot hovedtreneren av Henrik Hoff, ble også spillerutvalget på fem mann kalt inn for å gi sin versjon av situasjonen. Etterpå ble de aktive «dimittert», og en lang diskusjon fulgte. Hva skulle man gjøre? Gi blaffen i spillernes synspunkter og fortsette som før, eller skulle man krype til korset og innse at Harald Aabrekk ikke var rett mann likevel?

Til slutt endte det med at to samlede styrer gikk inn for å si opp Aabrekk. Under forutsetning av at topp-ledelsen i klubben snakket med Aabrekk først. Dette ble gjort tirsdag morgen da Aabrekk kom til CLS, og konklusjonen etter et relativt kort møte var at AaFK sa opp sin trener.