— Jeg har vel sagt i tidligere intervju med dere at det er dette som er ambisjonen min. Men så vil man jo alltid at det skal skje på en ordentlig måte, og det føler jeg ikke har skjedd nå. Dette er en trist måte å få sjansen på, sier Trond Fredriksen.

I dag tidlig fikk han spørsmål om han ville bli AaFKs nye hovedtrener ettersom klubben ga Harald Aabrekk sparken. Fredriksen takket umiddelbart ja. I første omgang er han bare garantert AaFKs to kommende kamper. Torsdag mot Vålerenga, søndag mot Bodø/Glimt.

— Jeg har knapt rukket å tenke på dette her, men både min og Karl Oskar sin ambisjon er nok til stede på at vi har lyst å ta over. Vi er glade for muligheten vi har fått og har lyst til å lykkes, sier Fredriksen.

For hans del er det ingen tvil om at kampene mot Vålerenga og Bodø/Glimt blir svært viktige. Det innser han også selv.

— Det blir ekstremt viktig for vår del. Hovedgrunnen til at vi står her nå er nok at vi bare har ett poeng hittil, og det må vi få snudd kjapt. Jeg er glad for at det er kamp allerede torsdag slik vi har muligheten til å snu det, sier Fredriksen.

Karl Oskar Fjørtoft tror ikke hverdagen blir veldig annerledes for hans del framover.

— Jeg var med mye i fjor og vet hva jeg går til. Så det er jeg ikke bekymret for. Samtidig kjenner jeg spillerne såpass godt at jeg føler de har tillit til meg. Så jeg er komfortabel med denne utfordringen, sier Fjørtoft.

— Står bak styret

Foreløpig er Fredriksen ganske hemmelighetsfull med tanke på hvilke endringer han vil gjøre framover. Han mener det er for tidlig å snakke i detaljer om framtiden.

— Vi skal være rett på sak og ikke bite over for mye. Det blir enkle ting vi må ta fatt i. I tillegg må vi skape en guts i laget som gjør at vi framstår på en annen måte, sier Fredriksen.

NY TRENERDUO: Trond Fredriksen (nærmest kamera) og Karl Oskar Fjørtoft. Foto: Nils-Harald Ånstad

Det siste året er det liten tvil om at entusiasmen rundt AaFK har kjølnet. — Er dere riktige personer til å snu den entusiasmen?

— Det må vi ha tro på. Hvis ikke kunne vi ikke ha takket ja til å ta over nå. Vi skal i alle fall stå fram og ta ansvar, så skal vi gjøe det vi kan for å få spillerne med på det, sier Fredriksen.

Som assistenttrener levde han tett på gruppa.

- Var det noen veg utenom sparkingen?

— Det er fryktelig trist. Jeg må ærlig innrømme at jeg håpet på en helt annen utveg, men samtidig er klubben det viktigste. Om klubben mente dette var riktig, må vi være lojale mot det, svarer Fredriksen.