Det til tross for at flere — senest Amund Skiri mandag kveld - gikk langt i å kreve avgangen til AaFKs klubbdirektør.

Hoff var dessuten med i gruppen som skulle finne en ny AaFK-trener. Etter bare fire serierunder valgte AaFK å sparke Aabrekk. Det kan vanskelig tolkes på en annen måte enn at AaFK nå innrømmer å ha gjort en brøler ved å ansette Aabrekk.

— Er dette en falitterklæring, Henrik Hoff?

— Det skjærer langt inn i hjertet og måtte avslutte en kontrakt på denne måten. Vi hadde håpet, ønsket og trodd at vi skulle få gå disse to årene med Harald, svarer klubbdirektøren.

- Dere som ansatte ham har feilet nå?

— Ja, men vi er overhodet ikke i tvil om hans sportslige kompetanse. Vi har aldri vært i tvil om den, men dessverre har det skåret seg på et profesjonelt nivå mellom hovedtrener og spillergruppe, sier Hoff.

— Mange vil kunne hevde at sparkingen kan være med og redde din posisjon?

— Jeg kan ikke kommentere hva folk synser om. Men min stilling har ikke vært et tema blant styrene, sier Hoff.

- Burde den det? Har du kompetansen som skal til eller har det vært for mye utenomsportslig rot?

— Jeg må forholde meg til styrene mine, og jeg har ikke fått noe signal på at jeg ikke har tillit. Samtidig vet jeg at det gjerne koker litt når det går dårlig. Som daglig leder må du tåle det, sier Hoff.

I tillegg til sparkingen av Aabrekk, har Hoff vært i klubben under sparkingene av Ivar Morten Normark, Søren Åkeby og Kjetil Rekdal. Alle på denne siden av 2000-tallet.

— Du må være klar over at det er styret i AaFK som ansetter hovedtrenere. Dette har ikke vært noe enmannsshow av Henrik Hoff, sier Hoff selv.

I dagens utgave av Sunnmørsposten sier Hoff at han ikke har vurdert sin egen stilling.

— Du må vel kjenne på presset nå?

— Det er aldri noe kjekt å få negativt press og omtale, men jeg må bare forholde meg til det. Jeg har egentlig ikke lyst å snakke så mye om hvordan jeg opplever dette, sier Hoff.

Han er klar på at det ikke var noen vei utenom å gi Harald Aabrekk sparken.

— Vi måtte ta konsekvensen av at det ikke er den nødvendige tilliten som skal til mellom spillergruppa og Harald, sier Henrik Hoff.

- Dere gir ikke spillergruppa vel mye makt nå?

— Spillergruppa er en av instansene vi har hørt på, så er det bltt gjort en vurdeering av begge styrene der totalpakken er involvert. Harald har gjort en god jobb for oss, og det har for så vidt ikke noe med poengfangsten å gjøre dette her, men totalpakken gjorde det veldig vanskelig å fortsette samarbeidet, sier Henrik Hoff.