Sunnmørsposten oppsøkte Harald Aabrekk i hans leilighet på Kolvikbakken i Ålesund tirsdag formiddag. Etter gjentatte forsøk med ringeklokka dukket han opp i døra, fortsatt snakkende i mobilen. Og samtalen mellom oss og ham var av det korte slaget, omtrent som hans trenerkarriere i AaFK.

— Hva vil du?

— Jeg vil gjerne ha en prat om det som har skjedd.

— Det får du ikke nå. Ikke i dag. Jeg trenger tid meg meg selv, for dette kom veldig brått på, sa Aabrekk.

Ville ikke bli avbildet

— Får vi ta et bilde av deg i døra?

— Nei. Dette er privat område, og jeg ber om forståelse for at jeg ikke ønsker noe foto av meg i denne situasjonen, sa nordfjordingen og lukket igjen døra.

Litt senere fikk vi en SMS fra Aabrekk, der han opplyser at han føler et sterkt behov for å puste i dag, og at vi kan snakkes senere.

Høyst sannsynlig gjør den sparkede AaFK-treneren seg utilgjengelig for media i dag, men at den vanligvis ganske så frittalende karen kommer til å snakke, er ganske så opplagt. For dette var et sjokk for ham – og for de aller fleste andre nær AaFK.

Ikke hverdagskost

Det å få sparken etter fire seriekamper er ikke hverdagskost. Ikke i AaFK, og heller ikke i norsk eller internasjonal fotball. AaFK kan ha skrevet en rekord klubben neppe kan være stolte over å inneha.

— En utålmodig avgjørelse

Trenerforeningen mener AaFK må se litt på seg selv. Daglig leder Teddy Moen har vært i kontakt med Harald Aabrekk i dag. Det er han som bistår den sparkede treneren i forhandlingene om en sluttavtale.

— Jeg har snakket med både Harald og Henrik Hoff for å få den nødvendige oversikten over situasjonen. Det er vanlig at våre medlemmer tar kontakt når de trenger juridiske råd, sier Moen til smp.no.

-Hva sier Aabrekk om det som har skjedd?

— Det er selvfølgelig en påkjenning å få beskjed om at klubben ønsker å bytte trener. Det er tungt for Harald, som alle kan tenke seg. Men samtidig har han vært så lenge i bransjen at han vet slike ting kan skje, og han kommer også til å mestre det på en god måte.

Aabrekk fikk kun fire serierunder på seg. Det reagerer Trenerforeningen på.

— Det er alltid beklagelig at en trener får sparken. Det høres brutalt ut etter kun fire serierunder, for ting snur fort i fotball. Det viser kanskje at AaFK må se litt på seg selv også. Det virker som en utålmodig avgjørelse, som kommer når presset fra innsiden og utsiden blir stort, sier Moen.

- Hva skjer videre nå?

— Vi har en dialog gående for å få i gang forhandlingene om en sluttavtale. Det trenger ikke å ta så lang tid, så jeg håper vi begynner forhandlingene i morgen, sier Trenerforeningens daglige leder.